Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2018

Η Folli, οι τράπεζες και η μείωση των... «τοξικών» στοιχείων

Η Folli, οι τράπεζες και η μείωση των... «τοξικών» στοιχείων

Από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν τόσο από το κείμενο της αίτησης όσο και από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όσον αφορά την προληπτική προστασία της Folli Follie, ήταν το γεγονός πως η έκθεση των τραπεζών στην «τοξικότητα» της εταιρίας έχει μειωθεί κατά 40% σχεδόν.

Τον Ιούνιο του 2018, οπότε και οι πιστώτριες τράπεζες εξασφάλισαν ως ενέχυρο το 35,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα, η συνολική τους απαίτηση ανερχόνταν στα 47 εκατ. Σήμερα, η απαίτηση αυτή ανέρχεται σε 30,7 εκατ. ευρώ, όπως πιστοποιήθηκε από τα στοιχεία που η Deloitte συμπεριέλαβε στην αίτηση αλλά και από τους νομικούς παραστάτες της Folli Follie.

Οι τελευταίοι, αντικρούοντας τους δικηγόρους των τραπεζών (που αντιτάχθηκαν στο αίτημα προστασίας), ανέφεραν πως έκτοτε σταθερά εκχωρούνται ποσά μέσω  factoring, τα οποία απομειώνουν τη συνολική έκθεση των πιστωτριών τραπεζών.

Η συγκεκριμένη πληροφορία αποκτά πάντως άλλη σημασία, ενόψει του πλειστηριασμού του 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων, που -όπως ήδη διαρρέεται- θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι -μεταξύ των οποίων και οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι των Αττικών Πολυκαταστημάτων- αναμένουν να πληροφορηθούν την τιμή εκκίνησης που θα ορίσουν οι τράπεζες στον ανοιχτό διαγωνισμό πλειστηριασμού του εν λόγω ποσοστού και να κάνουν τα «κουμάντα» τους.

Στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση δε των μετόχων της εταιρίας αναμένεται να συμφωνηθούν τα «αποδεκτά όρια» συμμετοχής στην όλη διαδικασία....

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v