Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2018

Η αντίδραση στο ΧΑ και το «σήμα» του Μυτιληναίου

Η αντίδραση στο ΧΑ και το «σήμα» του Μυτιληναίου

Είχε καιρό να μιλήσει αλλά μίλησε χθες και οι δηλώσεις του «συνέπεσαν» με ανοδικό ξέσπασμα του Χρηματιστηρίου, σε μια περίοδο κατά την οποία η ταλαιπωρία είναι σχεδόν συνεχής.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, που τοποθετούμενος για τις μελλοντικές επιδόσεις της εταιρίας, δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας, όχι μόνο για τη μετοχή της Μυτιληναίος (που έκλεισε με άνοδο 8,21%) αλλά όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί κύκλοι, για την ευρύτερη αγορά.

Προφανώς η άμεση επίδραση των δηλώσεών του, που μεταξύ άλλων αφορούσαν πρόβλεψη για τον διπλασιασμό του τζίρου και των κερδών της εταιρίας, το 2020-21, οφείλεται στο γεγονός ότι έως τώρα, ό,τι «υπόσχεται» στους επενδυτές, γίνεται πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, το κρίσιμο ερώτημα για τη στήλη δεν είναι αν θα πάει καλά η Mυτιληναίος τα επόμενα χρόνια, αλλά αν ένας από τους αδιαμφισβήτητους leader της αγοράς θα μείνει ως έχει στην ελληνική αγορά, ή θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων εταιριών, αναζητώντας περισσότερο «εύκρατο κλίμα» στο εξωτερικό, με όλα τα γνωστά πλέον πλεονεκτήματα, σε όρους αποτίμησης, χρηματοδότησης και πάει λέγοντας.

Οι πληροφορίες ότι στη Mυτιληναίος «το σκέφτονται», επιμένουν, χωρίς να διαψευστούν, ούτε χθες, κατηγορηματικά.

Αν συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα είναι βαρύ πλήγμα για την αγορά. Όχι μόνον διότι θα χάσει έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες «σηματωρούς» της, αλλά κι εξαιτίας της εμμονής που είχε στο «μένουμε Ελλάδα» τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια.

Κι ως γνωστόν, στη Mυτιληναίος δεν αναθεωρούν απόψεις με ευκολία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v