Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2018

Το ΕΣΠΑ και η πρωτοχρονιάτικη μάχη για τα κονδύλια!

Το ΕΣΠΑ και η πρωτοχρονιάτικη μάχη για τα κονδύλια!

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που έχουν την ευθύνη υλοποίησης του ΕΣΠΑ, προκειμένου έως τις 23:59 της 31/12/2018 να εντάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα προς πληρωμή.

Ο στόχος είναι προφανής: να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση κοινοτικών πόρων και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) να φθάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στοΝ στόχο των 6,75 δισ. ευρώ, από τον οποίο σήμερα απέχουν κατά πολύ.

Το να υπάρξει πλήρης απορρόφηση, άλλωστε, αποτελεί σίγουρα μεγάλη και δύσκολη πρόκληση, δεδομένου ότι στο 11μηνο, η απόκλιση του ΠΔΕ από τοΝ στόχο ήταν της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η μάχη θα δοθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του έτους, ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ψαλίδα.

Πάντως το θέμα των αποκλίσεων προβληματίζει έντονα το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο, στην κυριολεξία φθάνει στο σημείο να βάζει τις... φωνές στα υπόλοιπα υπουργεία αλλά και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να επισπεύδουν τον σχεδιασμό και την ένταξη έργων στο ΠΔΕ.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε ζητεί από τώρα, και μάλιστα με τη μορφή «τελεσιγράφου», από όλους τους εμπλεκόμενους, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την επόμενη προγραμματική περίοδο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v