Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2018

H Links of London και το management fee των Κουτσολιούτσων…

H Links of London και το management fee των Κουτσολιούτσων…

Το μακρινό 2006, ο όμιλος Folli Follie επιδίδεται σε εξαγορές και τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, η Ελληνικές Διανομές (θυγατρική των ΚΑΕ που ανήκαν στον όμιλο FF) αποκτά έναντι 66 εκατ. ευρώ τη βρετανική εταιρία κοσμημάτων Links of London, με δανεισμό από την τότε ΑΤΕ (66+10 εκατ.ευρώ). Η Links of London έως τότε είχε διαγράψει μια εντυπωσιακή τροχιά, είχε γίνει αναγνωρίσιμη στη Μεγάλη Βρετανία και πραγματοποιούσε ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 33,3 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου, σε μια πανηγυρική συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε τότε τα σχέδιά της να καταστήσει τη φίρμα «παγκόσμια» και εκτιμούσε ότι στην πρώτη χρήση της υπό τη νέα ιδιοκτησία, η Links of London θα πραγματοποιήσει τζίρο 58,4 εκατ.ευρώ... Το 2017, ολόκληρος ο κλάδος κοσμημάτων του ομίλου Folli Follie φέρεται (κατά την Deloitte) μετά βίας να πραγματοποίησε πωλήσεις 80 εκατ. ευρώ παγκοσμίως…

Η στήλη ωστόσο θυμήθηκε την ιστορία της Links of London για άλλο λόγο…

Στην παραπάνω πανηγυρική παρουσίαση της εξαγοράς το μακρινό 2006, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε το ζεύγος των ιδρυτών της Links of London, τον κ.  John Ayton και την κα Annoushka Ducas, τους οποίους τίμησε δεόντως με λόγια θαυμασμού και υποσχέσεις συνεργασίας η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Από πίσω τους, ωστόσο, διαρρέονταν πως οι πρώην ιδιοκτήτες «τσέπωναν» τα κέρδη της Links of London και δεν της επέτρεπαν να αναπτυχθεί, ενώ μετά την ανάληψή της από το management της FF, η εταιρία θα απογειωνόταν….

Πέρα όμως από την πλήρη διάψευση των παραπάνω, η στήλη μαθαίνει ότι ο John Ayton (που ζει και βασιλεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο), για να πουλήσει την εταιρία του έναντι 66 εκατ. ευρώ στην FF έδωσε και αυτός (εκτός από την Dufry) το κάτι τις του στην οικογένεια, κάτω από τη μύτη των μετόχων της.

Η ιστορία του ελέγχεται, ωστόσο ποιος δεν θα τον πίστευε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v