Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2019

Σφηνάκια για χρηματιστηριακό ντιλ και Χαϊδεμένο

Σφηνάκια για χρηματιστηριακό ντιλ και Χαϊδεμένο

ΝΤΙΛ. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για τη σύμπραξη «μικρής» χρηματιστηριακής με γνωστή εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (ΑΕΠΕΥ).

Στόχος, στις δύσκολες εποχές μας, η εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας, προκειμένου το νέο σχήμα να είναι κερδοφόρο ακόμη και σε περιόδους ισχνών αγελάδων.

 

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ. Στο -9,72% χθες η μετοχή της Χαϊδεμένος, με όγκο μόλις 11 τεμάχια και αξία συναλλαγών στα… 5,41 ευρώ. Η χαμηλή εμπορευσιμότητα του τίτλου ενδεχομένως να αποτελεί τη βασικότερη αιτία για το ότι η μετοχή δεν συγκαταλέγεται σε εκείνες που έχουν «τρέξει» κατά τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με πολλά άλλα «περιφερειακά χαρτιά».

Οι «οπαδοί» της μετοχής αναφέρονται στην υψηλή λογιστική αξία της εισηγμένης (18,7 εκατ. ευρώ, έναντι τρέχουσας αποτίμησης στο ΧΑ 4,54 εκατ. ευρώ), στον χαμηλό της καθαρό δανεισμό (κάτι λιγότερο από δύο εκατ. ευρώ στις 30/6/2018), στα κέρδη προ αποσβέσεων που εμφανίζει (στο α' περυσινό εξάμηνο ζημία προ φόρων 217 χιλ. με αποσβέσεις γύρω στις 900 χιλ. ευρώ) και στη μακροπρόθεσμη δυνατότητα εκμετάλλευσης του ακινήτου στον Άλιμο (σημερινές εγκαταστάσεις της εισηγμένης, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε ιδιόκτητα ακίνητα της εταιρείας στο Κορωπί).

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v