Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Πεμ 14 Μαρ

Σχέδιο συγχώνευσης των τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Intracom σε μία!

Σχέδιο συγχώνευσης των τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Intracom σε μία!

Σε ράλι στις τιμές των μετοχών του ομίλου Intracom Holdings οδήγησαν χθες οι πληροφορίες περί ευρύτερου σχεδίου αναδιοργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις θυγατρικών εταιρειών.

Κύκλοι του ομίλου έσπευσαν χθες να διαψεύσουν τη φημολογία, αλλά οι γνωρίζοντες θεωρούν πως έχει πέσει στο τραπέζι η δημιουργία μιας ενιαίας εταιρείας, η οποία θα έχει μεν δανειακές υποχρεώσεις περί τα 900 εκατ. ευρώ αλλά θα έχει και ενιαίο ταμείο με περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις από πλευράς Σωκράτη Κόκκαλη θεωρούνται απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αρνητική πορεία και ο υψηλός δανεισμός της Intralot, να καλυφθούν άλλες απαιτήσεις σε σχέση με την Intrakatκ.α. Στον όμιλο ανήκει και η Κέκροψ, η διοίκηση της οποίας ασκείται στην ουσία από τον κ. Π. Σουρέτη της Ιntrakat, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν έχει ενταχθεί στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάταξης.

Στην αγορά υποστηρίζουν πως η πρόσφατη σύσταση «κλάδου τεχνολογίας» με έδρα το Λουξεμβούργο, μέσω της νέας θυγατρικής Intracom Technologies S.a.r.l., εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάταξης. Η νέα εταιρεία απέκτησε το 100% των μετοχών της Intrasoft International και το 100% της Intracom Defence Electronics (IDE).

Επιστολή από Intracom-Intralot

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα η Intrakom και η Intralot έστειλαν επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην οποία αναφέρει: Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» (δ.τ. «INTRALOT»), σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 1048/14.03.2019 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, ενδεικτικά δε δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «Εuro2day» με τίτλο «Σχέδιο συγχώνευσης των τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Intracom σε μία» και “Bankingnews” με τίτλο «Πέπλο μυστηρίου γύρω από το ράλι των μετοχών του Κόκκαλη – Οι φήμες και τα θεμελιώδη», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τα υπόψη δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Λόγω της πληθώρας των δημοσιευμάτων που ασχολούνται με την Εταιρεία, η INTRALOT, προς προστασία του επενδυτικού κοινού αλλά και σε ανταπόκριση της εμπιστοσύνης που το ευρύ κοινό δείχνει σε αυτήν, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις της, διαβεβαιώνει ότι προβαίνει πάραυτα σε προσήκουσα δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις, η δημοσιοποίηση των οποίων εύλογα αναμένεται να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι ανάλογη επιστολή έστειλε και η Intrakom.

Απάντηση Euro2day.gr: Το δημοσίευμα του Euro2day.gr κατέγραψε τις πληροφορίες για σχεδιασμούς αναδιάρθρωσης του ομίλου μεταφέροντας εξ αρχής τις διαψεύσεις από πηγές του. Καταγράφει όμως παράλληλα και την ύπαρξη σχετικών προτάσεων καθώς τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αρνητική πορεία της Ιντραλότ.

 

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Δύο πακέτα μετοχών της Καράτζης, συνολικού ύψους 54.000 μετοχών (το 0,36% του συνόλου), αναμένεται να εκποιηθούν στις 21 και στις 28 Μαρτίου μέσω του ΧΑ, λόγω οικονομικών ζητημάτων των κατόχων τους.

Με βάση τον κανονισμό, η τιμή πώλησης αυτών δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης, μειωμένο κατά 3%.

Η Καράτζης διαπραγματεύεται στο ΧΑ σαφώς χαμηλότερα από τη λογιστική της αξία (102,7 εκατ. έναντι 129,8 εκατ. ευρώ), με ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν πως το P/E του τίτλου με βάση τα κέρδη του 2019 θα μπορούσε να είναι και μονοψήφιο.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς (βιομηχανία, ξενοδοχεία και ενέργεια), με τον βασικό της μέτοχο να ελέγχει πάνω από το 80% της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v