Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2019

Η παραίτηση Ρουμελιώτη και η επόμενη μέρα στην Attica Bank

Η παραίτηση Ρουμελιώτη και η επόμενη μέρα στην Attica Bank

Η τελευταία πράξη μιας σειράς έντονων γεγονότων, αψιμαχιών αλλά και ενός πολεμικού κλίματος που χαρακτήριζε τις σχέσεις του εντός και εκτός της τράπεζας, γράφτηκε χθες, όταν αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης παραιτήθηκε και αφού προηγουμένως το ΑΠΕ με δημοσίευμά του ενημέρωνε ότι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, ο ΕΦΚΑ, ζητούσε για σήμερα τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή νέας διοίκησης.

Η πολυτάραχη επί μήνες υπόθεση πήρε τον δρόμο της και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης θα παραμείνει τυπικά στη θέση του μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, στην οποία θα ορισθεί ο νέος/α πρόεδρος.

Φαβορί για τη θέση του προέδρου της Attica Bank φέρεται να είναι η Κερασίνα Ραυτοπούλου, η οποία έχει διατελέσει σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, αλλά έχει περάσει και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως εκπρόσωπος του δημοσίου. Εταιρη υποψηφιότητα είναι και του Γ. Μιχελή, πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ.

Υπάρχουν κι άλλα ονόματα στο τραπέζι, μεταξύ αυτών και μία ακόμη κυρία…

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με την οποία ο κ. Ρουμελιώτης βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε ανοικτό πόλεμο, έχει προετοιμάσει σε συνεργασία με την κυβέρνηση εδώ και περίπου δύο μήνες την επόμενη ημέρα στη διοικητική πυραμίδα της Attica Βank και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δώσει το πράσινο φως στην υποψηφιότητα της κας Ραυτοπούλου.

Ωστόσο, μέχρι τελευταία στιγμή δεν αποκλείονται εκπλήξεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v