Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2019

Σφηνάκια για Jumbo, ETE και το «πηγαινέλα» στη ΔΕΠΑ

Σφηνάκια για Jumbo, ETE και το «πηγαινέλα» στη ΔΕΠΑ

Jumbo: Άλλα 19 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μητρική της η θυγατρική Jumbo στη Βουλγαρία.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι και τον Σεπτέμβριο του 2018 αποφασίστηκε η επιστροφή 25 εκατ. ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν από τη βουλγαρική θυγατρική στην Jumbo, τον Γενάρη του 2019. 

 

ΕΤΕ- Κύπρος: Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία αγοραπωλησίας, μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Astrobank, για τη μεταβίβαση στην τελευταία της Εθνικής Κύπρου.

Εφόσον η συμφωνία λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και ολοκληρωθεί η συναλλαγή, το σταθμισμένο ενεργητικό της Εθνικής θα μειωθεί κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ. 

 

Ελλάκτωρ: Τις δυνατότητες αποεπένδυσης από την Elpedison διερευνά ο όμιλος Ελλάκτωρ. Ο όμιλος κατέχει το 22,74% της Elpedison και η κοινοπραξία ΕΛΠΕ - Edison το 75,78% (σ.σ. το υπόλοιπο κατέχεται από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ).

Η κοινοπραξία έχει δικαίωμα πρώτης άρνησης για τα ποσοστά που κατέχουν Ελλάκτωρ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

 

ΔΕΠΑ: Στη φάση της προετοιμασίας της εθελουσίας εξόδου εργαζομένων που προβλέπει και ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται, όπως μαθαίνουμε, η ΔΕΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος σπάει σε δύο εταιρείες, ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, προκειμένου η πρώτη να ιδιωτικοποιηθεί κατά το πλειοψηφικό πακέτο ποσοστό των μετοχών (50% συν μία μετοχή) και στη δεύτερη, το δημόσιο να διατηρήσει μερίδιο άνω του 51%.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώνεται το εξής οξύμωρο σχήμα: Από τη μία, η πρόβλεψη για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου μόνιμου προσωπικού της ΔΕΠΑ που βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης. Όλοι κι όλοι οι μόνιμοι της ΔΕΠΑ είναι 40. Εξ αυτών οι πληροφορίες λένε ότι μόλις 9 πληρούν τα κριτήρια, αν και κάποιοι ανεβάζουν τον αριθμό σε 20.

Από την άλλη πλευρά, σε πολύ κλειστό κύκλο, απόλυτα ελεγχόμενο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λένε πληροφορίες, ετοιμάζεται κύμα προσλήψεων από μία δεξαμενή περίπου 140 εργολαβικών εργαζομένων. Με τους περισσότερους εξ αυτών να κατανέμονται στην προς πώληση ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Η εταιρεία, αν ισχύουν οι εκτιμήσεις, πρόκειται να απαριθμεί στο τέλος της ημέρας (μαζί με τους ήδη απασχολούμενους στην ΕΠΑ Αττικής) πάνω από 100 άτομα προσωπικό. Όταν ο ανταγωνισμός, δηλαδή οι ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας φυσικού αερίου, έχουν το πολύ 70 άτομα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v