Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2019

Οι νέες μεταγραφές της ΕΤΕ και η βράβευση του Ν. Καραμούζη

Οι νέες μεταγραφές της ΕΤΕ και η βράβευση του Ν. Καραμούζη

Γεμάτο επιστροφές είναι το... μεταγραφικό πλάνο της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά τη Φ. Ιωάννου, που όπως έγραψε το Euro2day.gr γυρίζει στην Εθνική για να αναλάβει επικεφαλής της διαχείρισης των NPEs, ετοιμάζονται δύο ακόμη επιστροφές. Όπως πληροφορείται η στήλη, στην Αιόλου συζητούν να επανακάμψουν οι κ.κ. Ερν. Παναγιώτου και Κ. Αδαμόπουλος, παλαιά στελέχη της τράπεζας.

Ο πρώτος, εφόσον κλείσει η μεταγραφή, θα αφήσει τη θέση partner στη McKinsey για να αναλάβει το project του μετασχηματισμού της Εθνικής, ενώ ο δεύτερος, την Qualco (σ.σ. κατέχει θέση CFO), για να τεθεί επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού.

Από ελεγκτική εταιρεία θα προέλθει μια ακόμη μεταγραφή της Εθνικής καθώς ακούγεται ότι συζητά με την Beate Randulf της Deloitte, για να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στον εσωτερικό έλεγχο.

Τέλος, η τράπεζα αναζητά εδώ και καιρό νέο οικονομικό διευθυντή, με σοβαρή πιθανότητα, τελικώς, να αναβαθμιστεί στέλεχος του ομίλου. Κυπριακής καταγωγής και αυτός.

Υ.Γ. Προς το παρόν καμία από τις παραπάνω κινήσεις δεν έχει πάρει την τυπική έγκριση του Δ.Σ. Ούτε καν της κας Φ. Ιωάννου.

 

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ. «Μια μικρή αναγνώριση μιας μεγάλης διαδρομής» ήταν το βραβείο που απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Eurobank αλλά και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Νικ. Καραμούζη. 

Η βράβευση έγινε την περασμένη εβδομάδα κατά την απονομή των βραβείων Growth Awards, ενός θεσμού που εμπνεύστηκε ο ίδιος ο κ. Καραμούζης και που για τρίτη φορά συνδιοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Eurobank και την Grant Thornton.

Λίγο πριν κλείσει η τελετή βράβευσης ελληνικών επιχειρήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φ. Καραβίας τού επεφύλαξε μια μικρή έκπληξη: ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε τον κ. Καραμούζη, τα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας που ήταν εκεί, καθώς και τα 18 μέλη της Επιτροπής Βράβευσης, προκειμένου να παραδώσουν στον επί 30 και πλέον συναπτά έτη τραπεζίτη της χώρας, ένα βραβείο για τη διαδρομή του στον χώρο.

Ελαφρώς φορτισμένη συναισθηματικά η ατμόσφαιρα, καθώς επρόκειτο για την τελευταία επίσημη εμφάνιση του Ν. Καραμούζη με τα σημερινά του καθήκοντα, δεδομένου ότι αυτό τον μήνα αποχωρεί από τη θέση του προέδρου τόσο στην ΕΕΤ όσο και στη Εurobank.

«Μια δίκαια κατάληξη μιας σημαντικής διαδρομής και μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, ήταν ο ρόλος του στην προεδρία της ΕΕΤ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φ. Καραβίας, διευκρινίζοντας από «πρώτο χέρι», όπως είπε, ότι «η συνεργασία μαζί του ήταν εξαιρετικά απαιτητική αλλά και δημιουργική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v