Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2019

ΕΛΤΡΑΚ: Η αρνητική έκπληξη, οι εγγυήσεις και η αναχρηματοδότηση

ΕΛΤΡΑΚ: Η αρνητική έκπληξη, οι εγγυήσεις και η αναχρηματοδότηση

Αρνητική έκπληξη για τους επενδυτές της ΕΛΤΡΑΚ αποτέλεσε η εγγραφή ζημίας ύψους 7,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του 50% της θυγατρικής ΕΛΤΡΕΚΚΑ στην Autohellas.

Ειδικότερα, η ΕΛΤΡΑΚ θα καταβάλει μετρητά 7 εκατ. ευρώ με τη μορφή ΑΜΚ στη θυγατρική της ΕΛΤΡΕΚΚΑ, προκειμένου στη συνέχεια να πουλήσει τη συμμετοχή της έναντι συμβολικού τιμήματος.

Ήταν βέβαια γνωστό πως η ΕΛΤΡΕΚΚΑ (ενοποιείτο στον όμιλο με τη μέθοδο της καθαρής θέσης) αγωνιζόταν να ανακάμψει από τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης, ωστόσο ούτε στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2018 (δημοσιεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους) ούτε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση (10 Σεπτεμβρίου 2018) είχε αναφερθεί κάτι σχετικό.

Αντίθετα, είχε τότε διατυπωθεί ο στόχος για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της ΕΛΤΡΑΚ μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, προκειμένου οι δείκτες ρευστότητας να βελτιωθούν, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει μια τέτοια εξέλιξη. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι τα δύο θέματα (απαλλαγή από εγγυήσεις της ΕΛΤΡΕΚΚΑ και αναδιάρθρωση δανεισμού) να συνδέονται).

Γι' αυτό μάλλον η χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης αναφέρει ότι «η αποδέσμευση από τις εγγυήσεις των δανείων της ΕΛΤΡΕΚΚΑ βελτιώνει τις προοπτικές χρηματοδότησης των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών του ομίλου».

ΥΓ: Θυμίζουμε ότι κατά τη διετία 2017-2018 η διοίκηση της ΕΛΤΡΑΚ προχώρησε στη διανομή ποσών-μαμούθ προς τους μετόχους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v