Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2019

Η Folli Follie, οι παραιτήσεις και οι πονοκέφαλοι των ομολογιούχων

Η Folli Follie, οι παραιτήσεις και οι πονοκέφαλοι των ομολογιούχων

Μεγάλη απορία -πέραν της γκρίνιας- προκαλεί η καθυστέρηση οριστικοποίησης της κατ’ αρχήν συμφωνίας διάσωσης της FF στους ίδιους τους εν δυνάμει συμβαλλόμενους, δηλαδή τους ομολογιούχους της, η οποία εκκρεμεί από τις 13 Φεβρουαρίου 2019.

Αφού ενημερώθηκαν για την αιφνίδια αλλαγή διεθνούς νομικού συμβούλου της FF (όπως έχει γράψει ο XΑΜ), συνεχίζουν να βλέπουν τα στελέχη διοίκησης και των ελεγκτικών επιτροπών να παραιτούνται το ένα μετά το άλλο, την PwC να μην ολοκληρώνει τον οικονομικό έλεγχο για τη χρήση του 2017, και αναρωτιούνται ταυτόχρονα πώς επιβιώνει η εταιρεία στην καθημερινότητά της.

Κατά τους πλέον διαβασμένους εξ αυτών, η μόνη σοβαρή ένεση ρευστότητας για την εταιρεία δεν είναι τα έσοδα από την πώληση ελικοπτέρων και διαμερισμάτων στο Χονγκ Κονγκ, αλλά το μέρισμα από τη (δεσμευμένη) μετοχική συμμετοχή της εταιρείας στην Dufry…

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το ποσό προς την FF αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ και η πληρωμή μερίσματος υπολογίζεται τον Μάιο.

Κάτι όμως οι περιπλοκές ρήτρες μεταξύ Dufry και FF, κάτι το γεγονός του ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε ενημέρωση για είσπραξη μερισμάτων εκ μέρους της FF, τους κάνει να εγκαταλείπουν την προσπάθεια εξήγησης μιας παράλογης υπόθεσης….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v