Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2019

H υπόθεση Folli Follie και η «ατυχήσασα» αίτηση ανακοπής

H υπόθεση Folli Follie και η «ατυχήσασα» αίτηση ανακοπής

ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. Απέρριψε -ως αναρμόδιο να αποφασίσει- το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση ανακοπής που είχε καταθέσει ομάδα μικροεπενδυτών της Folli Follie, κατά του πλειστηριασμού του 35,7% των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Αν και ο πλειστηριασμός είχε προχωρήσει κανονικά και διενεργήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, η αίτηση ανακοπής, η οποία συζητήθηκε στις 29 Ιανουαρίου, είχε δημιουργήσει ένα νομικό «λόξυγκα» στη διαδικασία.

Η αίτηση είχε υποβληθεί από ομάδα 96 μικρομετόχων της FF, οι οποίοι επικαλέστηκαν τόσο την καταχρηστική στάση της Folli Follie έναντί τους, όσο και την εκτίμηση πως η «δίκαια» τιμή εκποίησης του εν λόγω ποσοστού άγγιζε τα 70 εκατ. ευρώ (έναντι 41.598.264,4 εκατ. ευρώ).

Οι ανακόπτοντες, ωστόσο, είχαν εξαρχής αφήσει να εννοηθεί πως δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε αίτηση αναστολής του πλειστηριασμού (πράξη που συνήθως υποστηρίζει την ανακοπή), γεγονός που ερμηνεύτηκε από νομικούς κύκλους περισσότερο ως μια προσπάθεια «κατοχύρωσης» δικαιωμάτων, παρά ως πράξη παρεμπόδισης του πλειστηριασμού.

Μετά ωστόσο την αναρμοδιότητα του Μονομελούς Πρωτοδικείου, φαίνεται ότι και η αρχική αίτηση ανακοπής εγκαταλείπεται...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v