Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2019

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε εισηγμένες εταιρείες και ο... πικρόχολος τραπεζίτης

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε εισηγμένες εταιρείες και ο... πικρόχολος τραπεζίτης

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Φήμες κυκλοφορούν για σειρά κυβερνοεπιθέσεων που έχουν δεχτεί εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑ, οι οποίες έχουν προκαλέσει και σχετικές ζημίες.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι εταιρείες δεν δημοσιοποιούν τέτοια στοιχεία, μπορεί να εφησυχάζει το επενδυτικό κοινό, ωστόσο ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται.

Αναμφίβολα, οι διοικήσεις θα πρέπει να πάρουν πολύ πιο ζεστά το θέμα της ασφάλειάς τους στον κυβερνοχώρο.

ΚΥΠΡΟΣ: Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος μας είχε συνηθίσει σε εκτόξευση κατηγοριών κατά πάντων (της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών μη εξαιρουμένων) σχολίασε με πολύ θετικό τρόπο την τοποθέτηση του Κ. Ηροδότου στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Ηροδότου για τον διορισμό του στην καυτή θέση. Συγχαρητήρια και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί ανάμεσα στα ονόματα που παρέλασαν τις τελευταίες μέρες, ο πρόεδρος έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Ηροδότου να αναδειχθεί αντάξιος των υψηλών προσδοκιών που υπάρχουν και ιδιαίτερα να κάνει το παν για να προστατεύσει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

»Όχι μόνο για να μπορεί το προσωπικό της Κεντρικής να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, αλλά και για να καθαρίσει την τάτσα (τον λεκέ) που υπάρχει για τη χώρα. Αυτό απαιτεί διάθεση να σταθεί εναντίον οργανωμένων συμφερόντων, τα οποία δεν είναι λίγα. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο, Κωνσταντίνε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v