Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2019

Σφηνάκια για τράπεζες και φορολογία μερισμάτων

Σφηνάκια για τράπεζες και φορολογία μερισμάτων

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικρή αύξηση (1,5%) στις καθαρές εταιρικές χορηγήσεις για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια 10ετία εμφάνισαν πέρυσι οι συστημικές τράπεζες.

Καλό σημάδι, ιδιαίτερα αν συνοδευτεί από λειτουργικές λύσεις υποβοήθησης στην προσπάθεια μείωσης των NPEs. Ο συνδυασμός μεγάλων τιτλοποιήσεων και -σταδιακής- αύξησης των χορηγήσεων αποτελεί μονόδρομο.

 

ΕΤΕ: Στις 18 Μαρτίου η Εθνική αιτήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) τη διαγραφή και τον τερματισμό των υποχρεώσεων αναφοράς. Το αίτημα αποτελεί φυσική εξέλιξη μετά την παύση διαπραγμάτευσης των αποθετηρίων τίτλων ( ADRs).

Με την υποβολή του αιτήματος, ανεστάλη, αυτόματα, η υποχρέωση αναφοράς αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου της ΕΤΕ. 

 

ALPHA BANK: Altamira και APS περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στη shortlist του διαγωνισμού για την ανάθεση διαχείρισης κυπριακών NPEs, ονομαστικής αξίας 3,8 δισ. ευρώ.

 

ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Μπορεί τα φετινά μερίσματα να επιβαρυνθούν με μειωμένο φορολογικό συντελεστή (10% αντί του 15%, μετά την αλλαγή του θεσμικού σχεδίου), ωστόσο ζήτημα θα προκύψει πιθανότατα για όσες εισηγμένες διένειμαν το 2018 προμέρισμα.

Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς φοβούνται πως για το κομμάτι του προμερίσματος (όπου ήδη έχει παρακρατηθεί φόρος 15%) θα είναι δύσκολο στην πράξη να υπάρξει η επιστροφή στους μετόχους του επιπλέον
5% που κατέβαλαν.

Μακάρι να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να υπάρξει λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v