Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2019

Εuromedica: Ο έλεγχος του ΔΣ και τα 18 εκατ. από Ιασώ

Εuromedica: Ο έλεγχος του ΔΣ και τα 18 εκατ. από Ιασώ

Η κατάθεση αιτήματος σύγκλησης Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Euromedica, με θέμα την αλλαγή του Διοικητικού της Συμβουλίου, ακούγεται ότι θα είναι μια από τις πρώτες ενέργειες του ειδικού διαχειριστή της Αxon Holdings.

Βασικό περιουσιακό στοιχείο της Αxon αποτελεί η Euromedica, καθώς κατέχει το 47,62% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αλλαγή του Δ.Σ. αποτελεί το πρώτο βήμα, προκειμένου να προχωρήσει η αναγκαία απογραφή, πριν ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα αξιοποιηθεί/ρευστοποιηθεί το 47,62%, προς ικανοποίηση των πιστωτών της Αxon.

Κατέχοντας το 47,62% της Euromedica, ο ειδικός διαχειριστής δεν αναμένεται να συναντήσει σημαντικές δυσκολίες. Άλλωστε, την αλλαγή Δ.Σ. είναι πιθανόν να στηρίξει και η Farallon, η οποία ελέγχει το 17,5%.

Η αλλαγή σελίδας στη Euromedica έρχεται σε περίοδο τεκτονικών αλλαγών στον κλάδο, από τις οποίες ωφελείται ήδη ο όμιλος. Για παράδειγμα, κατέχει περίπου το 10,05% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιασώ και ενδεχόμενη αποδοχή της δημόσιας προσφοράς της Oaktree θα φέρει στα ταμεία περί τα 18 εκατ. ευρώ.

Λεφτά που θα πάνε, βέβαια, για αποπληρωμή δανείων καθώς οι μετοχές είναι ενεχυριασμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v