Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2019

H ΕΒΖ, ο επενδυτής και οι... αγριεμένοι εργαζόμενοι

H ΕΒΖ, ο επενδυτής και οι... αγριεμένοι εργαζόμενοι

Ακόμη μία κρίσιμη εβδομάδα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς οι επί επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι, προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν σε επίσχεση εργασίας.

Επίσχεση που δεν θα έχει να κάνει μόνο με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και με το ότι ως τώρα δεν έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ ώστε να ενεργοποιούν οι διαδικασίες για τη μετάταξη των μισών στο δημόσιο και των υπολοίπων σε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Η πιο κρίσιμη διάσταση όμως, την οποία πάντα αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι, αλλά και τευτλοπαραγωγοί, είναι το τι θα γίνει με την υπόθεση του στρατηγικού επενδυτή, που αυτή τη στιγμή, εμφανίζεται να είναι ο Λούκας Φέκερ και το fund «Innovation Brain» που εκπροσωπεί.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εμφανίζεται αισιόδοξο ότι έως τις 10 Ιουνίου, οπότε και έχει ορισθεί η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της ΕΒΖ στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, όλα θα είναι έτοιμα, ώστε το σχέδιο εξυγίανσης της Πειραιώς να αντικατασταθεί από αυτό που θα καταθέσει η Innovation Brain και να αναλάβει την εταιρεία.

Μάλιστα υποστηρίζεται ότι η Innovation Brain έχει ήδη καταθέσει τη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της EBZ.

Ιδωμεν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v