Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2019

Creta Farms: Τα σπασμένα covenants, οι τραπεζικές ρυθμίσεις και τα «δανεικά»!

Creta Farms: Τα σπασμένα covenants, οι τραπεζικές ρυθμίσεις και τα «δανεικά»!

Έγκυρες πηγές μεγάλης τράπεζας ανέφεραν χθες κατηγορηματικά στη στήλη ότι η Creta Farms, τα δάνεια της οποίας είτε έχουν ήδη μεταφερθεί στο προβληματικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, είτε -σε μία περίπτωση-είναι στη… διαδρομή από τα ενήμερα στα προβληματικά, έχει σπάσει ορισμένους από τους όρους παροχής αυτών των δανείων, ορισμένα δηλαδή από τα λεγόμενα «covenants».

Kαι τούτο ενώ υπήρξε αναδιάρθρωση του δανεισμού της τον Μάρτιο του… 2018, δηλαδή πριν από περίπου ένα χρόνο, κατόπιν μάλιστα και προηγούμενης «ρύθμισης» που είχε γίνει το 2014!

Το «παρήγορο» είναι ότι πηγή άλλης τράπεζας μας διευκρίνισε ότι ως τώρα τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά. Όχι και πολύ παρήγορο βέβαια, αν ληφθούν υπόψη τα όσα έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν θέματα «καθαρότητας» του ισολογισμού, εταιρικής διακυβέρνησης και σχέσης μεταξύ βασικών μετόχων.

Οπως και να 'χει, θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα, λένε επίσης έγκυρες πηγές, συνάντηση των τραπεζών με την εταιρεία, δεδομένης της νέας κατάστασης που έχει πλέον διαμορφωθεί.

Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, φαντάζει κωμικοτραγική η πρόσφατη απόπειρα των αδερφών Δομαζάκη (μόλις τον Φεβρουάριο), να διαψεύσουν μετά βδελυγμίας ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις τους!

Το τι ακριβώς έχει συμβεί, με τα «δανεικά», δηλαδή με το δάνειο που λέει ότι έδωσε ο ένας αδερφός-βασικός μέτοχος, αλλά μπορεί τελικά και να ήταν επιστροφή προηγούμενου δανείου της… εταιρείας προς αυτόν, «θα το βρουν οι υπηρεσίες», κατά τη γνωστή έκφραση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το θέμα Creta Farms φαίνεται να αφορά πολύ περισσότερα από το «αλισβερίσι» μεταξύ των δύο αδερφών.

ΥΓ: Είναι πάντως απορίας άξιο, πώς μια εταιρεία που άλλαζε οικονομικούς διευθυντές, διευθυντές λογιστηρίου και υπεύθυνους εσωτερικού ελέγχου, σαν τα… πουκάμισα, επί περίπου 14 χρόνια, όπως προκύπτει από το αναλυτικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr, δεν κίνησε νωρίτερα το ενδιαφέρον τόσο των τραπεζών όσο και των αρχών. Γιατί συνηθισμένο δεν το λες...

Oπότε οψόμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v