Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2019

Στη διαχείριση απορριμμάτων πάμε προς... τα πίσω!

Στη διαχείριση απορριμμάτων πάμε προς... τα πίσω!

Παρά τις απανωτές συνεντεύξεις των αρμόδιων υπουργών και τα πανηγύρια διαφόρων δημάρχων (δημοτικές εκλογές έρχονται…), η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Η έκθεση αναδεικνύει και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος, ώστε να σταματήσει η χώρα μας να πληρώνει ημερήσια πρόστιμα στην Ε.Ε.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως «στην Ελλάδα, υπάρχουν μείζονα διαρθρωτικά προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων. Η παραγωγή αστικών αποβλήτων παραμένει στο ίδιο επίπεδο κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ βρίσκεται λίγο πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. για το 2017 (504 kg έναντι περίπου 487 kg/έτος/κάτοικο).

Η χώρα μας κατέχει ένα από τα αρνητικά ρεκόρ στην Ευρώπη καθώς απορρίπτει την πλειονότητα των αστικών αποβλήτων της σε χώρους υγειονομικής ταφής (80%, έναντι 24% που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε.), ενώ μόλις 19% ανακυκλώνεται (μέσος όρος ΕΕ: 46%). Μάλιστα το ποσοστό των σκουπιδιών που πάει στις χωματερές παρουσίασε ελάχιστη μείωση τα τελευταία δύο χρόνια…

Η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα κληθεί να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Για πόσο καιρό οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τα πρόστιμα στην Κομισιόν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v