Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2019

Οι έκτακτες Γ.Σ. της Euromedica, το αίτημα των κλινικών και το ΙΑΣΩ

Οι έκτακτες Γ.Σ. της Euromedica, το αίτημα των κλινικών και το ΙΑΣΩ

EUROMEDICA: Δύο έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε… δύο ημέρες θα έχουμε μετεκλογικά για τη Euromedica!

Η πρώτη, στις 7 Ιουνίου, έχει συγκληθεί από την «πλευρά Λιακουνάκου» και ως θέματα έχει την επανεκλογή του Δ.Σ. και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με καταβολή μετρητών έως 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα αναβληθεί, είτε με παρέμβαση Farallon (η οποία κατέχει ποσοστό άνω του 5%), είτε με ενδεχόμενο άλλο τρόπο.

Όσο για τη δεύτερη γενική συνέλευση, που προκηρύχθηκε για την 8η Ιουνίου (μία μέρα μετά την πρώτη!) και έχει ως θέματα την «έξωση» της διοίκησης Λιακουνάκου και την αλλαγή Επιτροπής Ελέγχου, έγινε κατόπιν αιτήματος της Farallon.

Θα μπορέσει άραγε η πλευρά Λιακουνάκου να βρει 5% των μετοχών ή κάποια άλλη μέθοδο και να την αναβάλει;

Ωστόσο, το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι μέχρι πότε θα συνεχιστεί το παιχνίδι του τακτικισμού και των αναβολών, εις βάρος του μέλλοντος της εταιρείας.

 

ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ: Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), μέσω της οποίας ζητά τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης από το 24% που είναι σήμερα στο 6%, όσο δηλαδή ισχύει για τα φάρμακα.

Σύμφωνα με τον ΠΕΙΚ, η υγεία των πολιτών δεν είναι είδος πολυτελείας και επιπλέον η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, αφενός, δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τα κρατικά έσοδα (ο μεγαλύτερος πελάτης των ιδιωτικών κλινικών είναι ο ΕΦΚΑ) και αφετέρου, θα αμβλύνει την παρενέργεια του υψηλού ΦΠΑ στοn στόχο της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.

 

ΙΑΣΩ: Μια και αναφερθήκαμε στις κλινικές, ο Χαμαιλέων έψαξε για ποιους λόγους καθυστερεί η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του πληροφοριακού δελτίου για τη δημόσια προσφορά της Oaktree στους μετόχους του Ιασώ.

Το δελτίο κατατέθηκε πριν το Πάσχα και οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα διευκρινίσεων.

Δεν βρίσκουν ημερομηνίες να συνεδριάσουν στην Ε.Κ. ή τρέχει κάτι άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v