Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2019

Τα σχέδια Μυτιληναίου για «πράσινο» ρεύμα στο Αλουμίνιο

Τα σχέδια Μυτιληναίου για «πράσινο» ρεύμα στο Αλουμίνιο

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο Ευάγγελος Mυτιληναίος μιλά δημόσια τόσο για τη σημασία των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας και της Ε.Ε. όσο και για τους δικούς του σχεδιασμούς.

Έτσι, εδώ και μήνες έκανε γνωστές τις προθέσεις της Μυτιληναίος για την κατασκευή έργων ΑΠΕ, τα οποία θα τα πουλά και στη συνέχεια θα επανεπενδύει με την κατασκευή νέων «πράσινων» συστημάτων ηλεκτρισμού. Η εταιρεία επίσης προχωρά και στη διεύρυνση του ενεργειακού της χαρτοφυλακίου με καθαρή ενέργεια.

Χθες λοιπόν, ο κ. Mυτιληναίος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα για τις ευρωεκλογές, έκανε ένα ακόμη βήμα, αποκαλύπτοντας άλλα σχέδιά του. Είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι μελετά για το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδας την ηλεκτροδότησή του με ΑΠΕ. Δεν ήταν σε θέση, όπως ο ίδιος είπε, να πει το πότε θα τρέξει αυτό το project, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι είναι εφικτό μέσα από πολυετή συμβόλαια σταθερής τιμής.

Προφανώς με τον τρόπο αυτό η Mυτιληναίος προσπαθεί να περιορίσει το κόστος ενέργειας.

Όπως και να 'χει, το να δούμε και στην Ελλάδα βαριά βιομηχανία, σαν αυτή του Αλουμινίου της Ελλάδας, να ηλεκτροδοτείται από άνεμο και ήλιο είναι σίγουρα μία σημαντική αλλαγή…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v