Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2019

Η απορία για ΟΣΕ και το «δαχτυλίδι» της Alpha για τα κυπριακά NPΕs

Η απορία για ΟΣΕ και το «δαχτυλίδι» της Alpha για τα κυπριακά NPΕs

ALPHA BANK: Στην τελική ευθεία εισήλθε η επιλογή servicer για κυπριακά μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures- NPEs) του ομίλου Alpha, ονομαστικής αξίας 3,8 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα δέχθηκε τρεις δεσμευτικές προσφορές (APS, Pepper, Altamira), οι οποίες αφορούσαν στη διαχείριση του συνόλου των NPEs (λιανικής και εταιρικά) και, όπως πληροφορείται η στήλη, έχει μπει σε περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων με την Altamira Κύπρου, η οποία έχει εξαγοραστεί από την doBank.

Το σχέδιο προβλέπει ότι ο προτιμητέος επενδυτής θα ιδρύσει νέα εταιρεία, η οποία θα υπογράψει σύμβαση με τον όμιλο Alpha για τη διαχείριση επί μια τετραετία (με δικαίωμα παράτασης) των προαναφερόμενων  NPEs.

Η νέα εταιρεία θα πάρει και μέρος του προσωπικού, που απασχολεί σήμερα ο όμιλος Alpha.

 

ΟΣΕ: Ολόκληρη θυγατρική για την προώθηση και παρακολούθηση των σιδηροδρομικών έργων έχει ο ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, αλλά η στήλη πληροφορείται πως προωθείται νέο οργανόγραμμα το οποίο έχει τόσο νέα διεύθυνση μελετών, όσο και νέα διεύθυνση έργων. Οι περισσότεροι μηχανικοί του ΟΣΕ έχουν, όπως είναι λογικό, στελεχώσει την ΕΡΓΟΣΕ.

Γι' αυτό και αρκετοί αναρωτιούνται πού θα βρεθεί το εξειδικευμένο προσωπικό που θα απασχοληθεί στις νέες διευθύνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v