Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2019

Οι αμοιβές στην ΕΧΑΕ και το... bonus για SingularLogic

Οι αμοιβές στην ΕΧΑΕ και το... bonus για SingularLogic

ΕΧΑE: Υπήρξαν κάποιες περιορισμένες διαμαρτυρίες στη ΓΣ για τις αυξημένες ετήσιες αμοιβές των μελών του ΔΣ της ΕΧAΕ από τα 30 στα 120 χιλιάδες ευρώ το 2019 -με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα της εισηγμένης είναι τα τελευταία χρόνια «φτωχά»- ωστόσο αυτές δεν είχαν έντονη στήριξη, ούτε μεταξύ των μετόχων μειοψηφίας, ούτε ανάμεσα στους παράγοντες της αγοράς.

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο CEO της ΕΧΑΕ κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Σωκράτης Λαζαρίδης υποστήριξαν πως δεν μπορεί η εταιρεία να έχει απαιτήσεις για ιδέες και προτάσεις από αξιόλογους τεχνοκράτες όταν τους προσφέρει μόλις δύο με τρία χιλιάρικα το χρόνο και μάλιστα μικτά.

Ακόμη και μετά τον πολλαπλασιασμό των αμοιβών τους, βρισκόμαστε πολύ χαμηλότερα από αντίστοιχες αμοιβές στο εξωτερικό, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Την αύξηση των αποδοχών των μελών του ΔΣ -που σημειωτέον είχαν προτείνει πέρυσι αρκετοί μικροεπενδυτές- στήριξε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Πολυχρονίου, ο οποίος τόνισε δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι το ζήτημα της EΧΑΕ δεν εστιάζεται στο κόστος της, αλλά στο πώς θα καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της. Και δεύτερον, ότι το θέμα με τα μέλη του ΔΣ της ΕΧΑΕ και οποιασδήποτε άλλης εταιρείας δεν είναι οι αμοιβές τους, αλλά η αξιολόγηση της προσφοράς καθ’ ενός εξ’ αυτών.

 

SINGULAR LOGIC: Μετά την περυσινή επιστροφή της SingularLogic σε θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα, οι οικονομικές επιδόσεις της γνωστής εταιρείας πληροφορικής (και θυγατρικής της MIG) θα ευνοηθούν φέτος σημαντικά από τη διεξαγωγή πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Άλλωστε, μετά από τετράχρονη «απραξία» στο συγκεκριμένο μέτωπο, έχουν ήδη στηθεί τέσσερις κάλπες (για Ευρωβουλή, Περιφέρεια, Δήμο και Κοινότητα) και επιπλέον έχει δρομολογηθεί μία ακόμη για την 7η Ιουλίου.

Κινήσεις επίσης γίνονται από την Singular Logic και σε αρκετά άλλα μέτωπα, όπως στην ανάληψη συμβάσεων από το εξωτερικό και στη διεκδίκηση διαγωνισμών του δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v