Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2019

Σφηνάκια για το ντιλ Πειραιώς-Intrum, τη Δομική Κρήτης και τα μερίσματα

Σφηνάκια για το ντιλ Πειραιώς-Intrum, τη Δομική Κρήτης και τα μερίσματα

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Δεν ήταν πολύ αναλυτική η ανακοίνωση της διοίκησης της Δομικής Κρήτης για όσους μετόχους δεν έσπευσαν την περασμένη Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης, ώστε να παρακολουθήσουν την έκτακτη γενική συνέλευση.

Όπως μαθαίνουμε από την ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο, η συνέλευση «συζήτησε και έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Μεταξύ αυτών, 10ο θέμα ήταν η «Έγκριση συναλλαγής που υπόκειτο στις διατάξεις του άρθρου 23 α του Ν. 2190/1920, καταρτισθείσας προ της έναρξης ισχύος του ν. 4548/2018 με συνδεδεμένο πρόσωπο».

Ο ΧΑΜ απευθύνθηκε στη διοίκηση της τεχνικής εταιρείας και πληροφορήθηκε, πάντως, πως η συναλλαγή αφορά ένα ακίνητο που πωλήθηκε προ μηνών προς 200.000 ευρώ από τον βασικό μέτοχο κ. Συνατσάκη στην εισηγμένη, έναντι 200 χιλ. ευρώ. Η τελευταία αναμένεται, κατά τη διοίκηση, να το μεταπωλήσει σε σημαντικά υψηλότερη τιμή.

Μάλιστα υπήρξε καθυστέρηση στην έγκριση της συναλλαγής καθώς υπήρχαν αλλαγές στη σχετική νομοθεσία.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Θετικά αντέδρασε η αγορά στην ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της Tράπεζας Πειραιώς και της Intrum για τη διαχείριση κόκκινων δανείων. Η μετοχή της πρώτης ανέβηκε κατά 3,25% και της δεύτερης κατά 3%. 

Με άλλα λόγια, η αγορά έκρινε ότι η συμφωνία είναι win win για τις δύο πλευρές…

 

ΠΡΟΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Ηδη από την 1η Απριλίου, η στήλη είχε αναφερθεί στην ανάγκη να μεριμνήσει η Πολιτεία προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με φόρο μερίσματος 15% (αλλά 10%) οι μέτοχοι όσων εταιρειών είχαν διανείμει προμέρισμα μέσα στο 2018.

Τώρα, ευτυχώς το θέμα ρυθμίζεται ευνοϊκά, μετά από παρέμβαση της ΑΑΔΕ.

Μεταξύ των ωφελημένων, οι μέτοχοι της εισηγμένης Motor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v