Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2019

Ενας manager του Opengov επιστρέφει μέσω... ΕΥΔΑΠ!

Ενας manager του Opengov επιστρέφει μέσω... ΕΥΔΑΠ!

Κανονικά θα αλλάξουν σήμερα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις από κάποιον ισχυρό μέτοχο. Η διοίκηση του υπερταμείου είχε ούτως ή άλλως προγραμματίσει τις συγκεκριμένες αλλαγές εδώ και μήνες, χωρίς να γνωρίζει πως θα έπεφταν πάνω στην προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔAΠ αναμένεται να αναλάβει στέλεχος που είχε έρθει στην Ελλάδα μέσω opengov την περίοδο πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται για τον κ. Χάρη Σαχίνη, ο οποίος ήταν για σχεδόν τέσσερα χρόνια επικεφαλής της ΔΕΠΑ.

Ανάμεσα στις θέσεις που έχει αναλάβει, ξεχωρίζει αυτή του προέδρου του McGraw-Hill Business Information Group (2004-2009) με έδρα τη Νέα Υόρκη, εταιρεία παροχής πληροφοριών στην ενέργεια, τις κατασκευές, την άμυνα και την αεροπορική βιομηχανία. Η επιχείρηση αποτελείται από τις Platts, McGraw-Hill Construction, McGraw-Hill Aerospace & Defense.

Μεταξύ του 1999 και 2004, ο κ. Σαχίνης διετέλεσε πρόεδρος της Platts, η οποία παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες και τιμές στην αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής και πυρηνικής ενέργειας, άνθρακα, πετροχημικών και μετάλλων. Το 2009 εργάστηκε στην Advent International, διεθνή εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, μεγέθους 14 δισ. δολαρίων.

Οταν αποχώρησε από τη ΔΕΠΑ, το 2014, ο κ. Σαχίνης ανέλαβε επιτελική θέση στην επενδυτική εταιρεία Global Finance, από όπου αποχώρησε αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v