Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2019

Το νέο «λάθος» της ΔΕΗ στις λιγνιτικές και τα σχέδια της Χαϊδεμένος

Το νέο «λάθος» της ΔΕΗ στις λιγνιτικές και τα σχέδια της Χαϊδεμένος

ΔΕΗ: Αν και ο πρόεδρος της ΔEH Μανόλης Παναγιωτάκης όλο το τελευταίο διάστημα επέμενε πως οι πωλούμενες λιγνιτικές μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης είναι κερδοφόρες, εντούτοις τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο εταιρειών άλλα αποκαλύπτουν.

Όπως πληροφορείται η στήλη, οι ενδιάμεσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ήλθαν σε γνώση των υποψήφιων επενδυτών δείχνουν ζημιές!

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε. ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 23 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα αυτές είναι υψηλότερες σε σχέση με του εξαμήνου 30 Ιουνίου - 31 Δεκεμβρίου 2018. Τότε ήταν στα 20 εκατ. ευρώ.

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα όμως και για τη Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε. Για το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ζημιές πλησίασαν τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα μεγέθη με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου του 2018 ήταν 3,5 εκατ. ευρώ.

Κοινώς... άνθρακες ο θησαυρός!

 

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: «Νοικοκυρεμένη» εταιρεία η Χαϊδεμένος, περιμένει να ανακάμψει η ευρύτερη οικονομία για να γυρίσει και πάλι στην κερδοφορία (το 2018 σημείωσε EBITDA +1,8 εκατ. ευρώ και ζημία 364 χιλ. ευρώ).

Πάντως, η ρευστότητά της είναι ικανοποιητική (καθαρός δανεισμός στις 31/12/2018 στα 2,57 εκατ. ευρώ) και η μετοχή ενδεχομένως να επηρεαστεί σημαντικά, μεσομακροπρόθεσμα, από σχέδιο μετεγκατάστασης τα επόμενα χρόνια των δραστηριοτήτων της εισηγμένης από τον Άλιμο στο ιδιόκτητο ακίνητο που διαθέτει στο Κορωπί.

Και αυτό γιατί το σημαντικής αξίας ακίνητο του Αλίμου (κοντά στη στάση του μετρό) θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

ΥΓ1: Κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο ΧΑ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της ανέρχονται στα 18,3 εκατ. ευρώ.

ΥΓ2: Φέτος, δεν θα υπάρξει χρηματική διανομή προς τους μετόχους (πέρυσι είχε δοθεί επιστροφή κεφαλαίου 0,02 ευρώ ανά τεμάχιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v