Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2019

Σφηνάκια από τις συνελεύσεις MLS και Βογιατζόγλου

Σφηνάκια από τις συνελεύσεις MLS και Βογιατζόγλου

MLS: Τι ειπώθηκε στην τακτική γενική συνέλευση της MLS την Παρασκευή;

Πρώτον, επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη για αύξηση οικονομικών επιδόσεων μέσα στο 2019, με την παρουσία του Ομίλου σε πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία και Αλβανία).

Και δεύτερον, τέθηκαν οι στόχοι για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της εισηγμένης κυρίως στα Βαλκάνια, με όλα τα προϊόντα της, της πλατφόρμας MAIC συμπεριλαμβανομένης.

Σε ό,τι δε αφορά τις αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης, ξεχώρισε η διανομή μεικτού μερίσματος ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή (0,018 ευρώ μετά την αφαίρεση της φορολογίας).

 

Βογιατζόγλου: Μπορεί το free float της μετοχής να είναι περιορισμένο (ο βασικός μέτοχος ελέγχει πάνω από το 80%), ωστόσο το παρών στην τακτική γενική συνέλευση της Βογιατζόγλου Systems δίνουν κατά τα τελευταία χρόνια δύο ΑΕΔΑΚ (η MetLife και η 3K Investment Partners) που έχουν τοποθετηθεί στην εταιρεία, σημειώνοντας θετικές υπεραξίες και εισπράττοντας μερίσματα.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις προθέσεις του βασικού μετόχου, ο κ. Νίκος Βογιατζόγλου ανέφερε ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν ενδιαφέρεται να μειώσει το ποσοστό του και πως ίσως εξέταζε τη διάθεση κάποιων μετοχών σε υψηλότερες αποτιμήσεις, με στόχο την τόνωση της διασποράς και της εμπορευσιμότητας του τίτλου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v