Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2019

XA: Η «περιφέρεια»... δεν πήγε φέτος διακοπές

XA: Η «περιφέρεια»... δεν πήγε φέτος διακοπές

Πολλοί χρηματιστηριακοί αναλυτές τον τελευταίο καιρό τα... έχουν χαμένα, γιατί δέχονται τηλεφωνήματα από πελάτες τους για μετοχές με τις οποίες δεν είχαν ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) έως τώρα ασχοληθεί και -ω του θαύματος- εδώ και κάτι μήνες πρωταγωνιστούν στην άνοδο.

Στον παρατιθέμενο πίνακα, περιλαμβάνονται -ενδεικτικά και μόνο- μερικές μόνο από τις μετοχές που κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν.

Η σύγκριση σε σχέση με την πορεία του Γενικού Δείκτη είναι συντριπτική.

Το μόνο βέβαιο, είναι πως όλες οι περιπτώσεις περιφερειακών μετοχών δεν είναι ίδιες. Ή καλύτερα, κάθε περιφερειακή μετοχή αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία.

Άλλες είναι εταιρείες με σημαντική αξία που για διάφορους λόγους δεν είχαν γίνει αντιληπτές από το ευρύ επενδυτικό κοινό.

Άλλες είναι επιχειρήσεις που μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, έχουν ενδεχομένως τις προϋποθέσεις να πάνε αρκετά καλύτερα, τώρα που η οικονομία φαίνεται κάπως να ανακάμπτει.

Και τέλος, άλλες μετοχές φαίνεται πως ανεβαίνουν κατόπιν παρεμβάσεων συγκεκριμένων λόμπι που έχουν αρχίσει και πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι βέβαιο: Φέτος το καλοκαίρι, η «περιφέρεια» του ΧΑ δεν πήγε διακοπές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v