Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2019

Το φράγμα που κόστισε μισό δισ. χωρίς να λειτουργεί!

Το φράγμα που κόστισε μισό δισ. χωρίς να λειτουργεί!

Να τελειώσει το σίριαλ με το φράγμα Μεσοχώρας, το οποίο έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περί τα 550 εκατ. ευρώ, χωρίς να λειτουργεί, θέλει η κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε και το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν κάνω εκπτώσεις ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και δεν πρόκειται να κάνω εκπτώσεις, βέβαια, και στην ανάγκη η Θεσσαλία να περάσει από ένα μοντέλο αλόγιστης χρήσης του νερού σε ένα μοντέλο σωστής χρήσης του νερού». Πρόσθεσε πως δεν έχει καμία λογική «να κάθεται» ένα φράγμα για το οποίο δαπανήθηκε μισό δισ. ευρώ.

Το φράγμα Μεσοχώρας, που είχε ενταχθεί στην περίφημη «Εκτροπή του Αχελώου», η οποία ακυρώθηκε έξι φορές από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προωθείται πλέον ως ξεχωριστό υδροηλεκτρικό έργο.

Μέχρι να λειτουργήσει, η ΔEH θα χρειαστεί να δαπανήσει άλλα 100 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον, και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις και να μετακινηθεί τμήμα του οικισμού Μεσοχώρα Τρικάλων, που θα καλυφθεί από τα νερά με την έμφραξη της σήραγγας εκτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v