Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2019

Η Lamda Development και η κεφαλαιακή ενίσχυση λόγω Ελληνικού

Η Lamda Development και η κεφαλαιακή ενίσχυση λόγω Ελληνικού

Πυκνώνουν οι πληροφορίες πως δρομολογούνται άμεσα οι εξελίξεις στη Lamda Development, με αφορμή την υπόθεση του Ελληνικού. Η εταιρεία του ομίλου Λάτση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση, μέσω κοινοπρακτικού δανείου ή/και αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως είναι φυσικό, το σχέδιο διέρρευσε εδώ και αρκετές ημέρες και τελευταία καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην κυκλοφορήσει ευρέως, καθώς απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες μέχρι την οριστικοποίησή του. Η αυξημένη προσοχή συνδέεται, πιθανότατα, και με τη συμμετοχή ξένου επενδυτή. Πάντως θεωρείται θέμα ημερών η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Lamda Develοpment, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις.

Στην αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να συμμετάσχουν τόσο η VKN Capital του επιχειρηματία Βασίλη Κάτσου, όσο και η Olympia (συμφερόντων του Παν. Γερμανού), οι οποίες ελέγχουν ήδη περί το 12,8% της Lamda Develοpment. Μάλιστα, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο κ. Κάτσος είχε δηλώσει, στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας παραγωγικής μονάδας της Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης, πως το επενδυτικό σχήμα είναι αποφασισμένο να υποστηρίξει με νέα κεφάλαια την επένδυση του Ελληνικού, μέσω πιθανής νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, έχουν ήδη εκδοθεί οι τρεις από τις πέντε κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ) για την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Εκκρεμούν οι δύο περισσότερο σύνθετες ΚΥΑ, οι οποίες αφορούν την πολεοδομική και χωροταξική ωρίμανση του ακινήτου στο πρώην αεροδρόμιο και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v