Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2019

Τα δείπνα με «μενού» το APS και η αισιοδοξία

Τα  δείπνα με «μενού» το APS και η αισιοδοξία

Μέρα παρά μέρα μαθαίνει η στήλη ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών για τις τράπεζες Γιώργος Ζαββός δειπνεί με τους «εξειδικευμένους» συμβούλους του, με βασικό θέμα το σχέδιο κρατικής εγγύησης στις τιτλοποιήσεις -γνωστό ως Asset Protection Scheme-, που ετοιμάζουν οι τράπεζες.

Μεταξύ τυρού και αχλαδίου τακτοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες, έτσι ώστε το σχέδιο -που εντέλει είναι πρακτικά «copy paste» το ιταλικό- να πάρει και την τελική έγκριση των θεσμών την επόμενη εβδομάδα, όταν οι επικεφαλής τους προσγειωθούν στην Αθήνα. Στο μεταξύ δεν αποκλείεται ο κος Ζαββός να συναντηθεί με τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχέδιο να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου. Επ' αυτού μάλιστα υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην κυβέρνηση, κύκλοι της οποίας διαμηνύουν ότι είναι θέμα ημερών η έγκριση από την DG Comp. «Εντός της εβδομάδας», υποστηρίζει μάλιστα πηγή με γνώση των γεγονότων.

Θυμίζεται ότι ο Γιώργος Ζαββός εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε προαναγγείλει θετικές εξελίξεις μέσα στον Σεπτέμβρη και η συγκυρία μοιάζει ιδανική.

Σε κάθε περίπτωση, από Δευτέρα ξεκινούν οι συζητήσεις κυβέρνησης-θεσμών για τον τέταρτο γύρο ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας (στο παλαιό υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας οι συναντήσεις) και είναι σημαντικό να έχει δρομολογηθεί η διαδικασία κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, με τη σφραγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v