Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2019

Η αναδιάρθρωση της Αλουμύλ και οι κινήσεις των τραπεζών στη Unisoft

Η αναδιάρθρωση της Αλουμύλ και οι κινήσεις των τραπεζών στη Unisoft

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-UNISOFT: Πριν πωλήσουν τη Unisoft στη SoftOne, οι τράπεζες μέτοχοι και πιστωτές της εταιρείας κεφαλαιοποίησαν δανειακές υποχρεώσεις της, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Η παραπάνω κεφαλαιοποίηση έφερε αλλαγές στη μετοχική σύνθεση. Για παράδειγμα, η Eurobank κεφαλαιοποίησε τις περισσότερες απαιτήσεις και η συμμετοχή της στη Unisoft αυξήθηκε από 18,02% σε 29,06%. Η Πειραιώς κεφαλαιοποίησε απαίτηση 1 εκατ. ευρώ και είδε το ποσοστό της να ανέρχεται στο 26,73% από 23%.

Στις 18 Απριλίου, οι τράπεζες αφού ολοκλήρωσαν «κουρέματα» και κεφαλαιοποιήσεις απαιτήσεων, πούλησαν στη SoftOne τη Unisoft. Για το 26,73% η Πειραιώς εισέπραξε 700 χιλ. ευρώ, ενώ η Eurobank πούλησε το 29,06%, έναντι τιμήματος 0,8 εκατ. ευρώ.

 

ΑΛΟΥΜΥΛ: Μέσα στον μήνα αναμένεται να υπογράψουν η μητρική εταιρεία του ομίλου και ο μεγαλομέτοχός της και εγγυητής των δανείων της Γ. Μυλωνάς με τις πιστώτριες τράπεζες το term sheet για την αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Η μελέτη αποτίμησης των συνεργειών, που θα προσθέσει η Αλουφόντ (χυτήριο) στον όμιλο, ολοκληρώθηκε, με τα αποτελέσματα, όπως πληροφορείται η στήλη, να είναι τόσο ικανοποιητικά, ώστε να αναιρεθούν και τα τελευταία, συμβολικού τύπου, προσκόμματα που έθεταν κάποιες τράπεζες.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Μυλωνάς θα εισφέρει το 81% των μετοχών της Αλουφόντ στην Αλουμύλ και ο όμιλος θα προχωρήσει σε κάποιες πωλήσεις non core business assets για να ενισχύσει τη ρευστότητά του.

Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση δανεισμού, με επιμήκυνση της διάρκειας και «ψαλίδισμα» του επιτοκίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v