Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2019

Αγωγή με... ρεφενέ από τους ομολογιούχους της Folli Follie

Αγωγή με... ρεφενέ από τους ομολογιούχους της Folli Follie

Στη διαδικασία «litigation funding» αποσκοπεί η πρωτοβουλία της Alcimos Limited, η οποία «προσκάλεσε» τους κατόχους ομολόγων ελβετικού φράγκου εκδόσεως της Folli Follie να μηνύσουν τη UBS (η οποία υπήρξε θεματοφύλακας της συγκεκριμένης έκδοσης το 2017).

Με απλά λόγια, η Alcimos, που λειτουργεί μόνον ως συντονιστής της όλης υπόθεσης, καλεί τους εν λόγω ομολογιούχους να συμφωνήσουν ότι ενδιαφέρονται για νομικές διαδικασίες κατά της επενδυτικής τράπεζας (με τη συνδρομή της ελβετικής φίρμας Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan (Schweiz GmbH) και στη συνέχεια να αναζητήσουν «χρηματοδότηση» της αγωγής τους από τρίτο ενδιαφερόμενο fund (το οποίο αποσκοπεί στο να βγάλει εύλογο κέρδος από την όλη διαδικασία).

Η πρόταση δεν είναι πρωτάκουστη, ωστόσο, έρχεται μήνες μετά το ξεσκέπασμα του σκανδάλου και αφορά μέρος μόνον των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας (ομόλογο 150 εκατ. ελβετικών φράγκων), γιατί σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «για αυτή την έκδοση υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα».

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας δίνουν επίσης μια περιορισμένη διορία σε όποιον τυχόν ομολογιούχο ενδιαφέρεται (έως τις 26 Σεπτεμβρίου), γιατί «αλλιώς υπάρχει ορατός κίνδυνος να παραγραφεί ως υπόθεση», καθώς τότε κλείνει ένας χρόνος από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Alvarez & Marsal που πιστοποίησε την εταιρική απάτη της Folli Follie.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, γκρουπ που κατέχει σημαντικό ποσοστό ομολογιών της συγκεκριμένης έκδοσης δεν δείχνει πρόθυμο να ασχοληθεί με μια αγωγή κατά της UBS.

Too little, too late, που θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξονες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v