Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2019

«Απογειώνονται» οι προσλήψεις στην ΕΑΒ

«Απογειώνονται» οι προσλήψεις στην ΕΑΒ

Τον χαρακτήρα του επείγοντος λαμβάνει για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Και επειδή η ΕΑΒ ανήκει στο δημόσιο και οι προσλήψεις πρέπει να «περνούν» μέσω ΑΣΕΠ, η κυβέρνηση αναζητεί λύση, ώστε να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες, καθώς (οι προσλήψεις) πρέπει να γίνουν άμεσα.

Το επείγον για την ΕΑΒ είναι η αναβάθμιση των μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που αν και έχει ανατεθεί στην κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, πλην ενός (του πρωτότυπου αεροσκάφους που θα αναβαθμιστεί στην Αμερική), οι εργασίες αναβάθμισης στα υπόλοιπα μαχητικά θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, για να υποστηριχθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναβάθμισης, αλλά και τα υπόλοιπα projects που τρέχουν παράλληλα, η ΕΑΒ θα πρέπει να στελεχωθεί με εκατοντάδες επιπλέον τεχνικούς. Κατά τους ίδιους παράγοντες, η λύση για την παράκαμψη του ΑΣΕΠ θα βρεθεί και μάλιστα σύντομα.

Μέσω ΑΣΕΠ εγκρίθηκε φέτος η πρόσληψη με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου 91 ατόμων στην ΕΑΒ, αλλά αυτός ο αριθμός σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί, καθώς η εταιρεία στη διάρκεια της κρίσης απώλεσε πάρα πολλά εξειδικευμένα στελέχη της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο τέλος του 2008, η συνολική της ανθρωποδύναμη ανερχόταν στις 2.587 άτομα και στα τέλη του 2017 στα 1.390 άτομα.

Ο κύριος όγκος των αποχωρήσεων οφείλεται σε συνταξιοδότηση και αφορούσε προσωπικό πιστοποιημένο σε αεροπορικές τεχνικές ειδικότητες. Παράλληλα υπήρξε σημαντικός αριθμός αποχωρήσεων προσωπικού με σημαντική τεχνογνωσία, προς αναζήτηση υψηλότερων μισθών και κινήτρων στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v