Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2019

Η ΑΒΑΞ, τα νέα κεφάλαια και οι... βατραχάνθρωποι!

Η ΑΒΑΞ, τα νέα κεφάλαια και οι... βατραχάνθρωποι!

Εκτός από τις νέες μετοχικές ισορροπίες, όπως θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των 20 εκατ. ευρώ, οι μέτοχοι της ΑΒΑΞ πληροφορήθηκαν χθες πως χρειάζεται και αλλαγή καταστατικού, ώστε να μπορεί η τεχνική εταιρεία να εκτελεί υποβρύχια έργα, με βατραχανθρώπους!

Η τροποποίηση εγκρίθηκε, όπως και η αύξηση κεφαλαίου μετά την οποία η οικογένεια Δάκη Ιωάννου θα ελέγχει το 32% της εισηγμένης με το ποσοστό της υπό εκκαθάριση J&P Investments να περιορίζεται στο 24%. Η οικογένεια Κ. Μιτζάλη θα κατέχει το 17% και η οικογένεια Κ. Κουβαρά το 7%.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια (4,725 εκατ. ευρώ), για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων (5 εκατ. ευρώ) και για τη χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας (3,43 εκατ.).

Πόροι θα διατεθούν επίσης για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψει και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε το 2017 στην εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς (3,45 εκατ.) και για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης (sub-debt) για το έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμάτων του Νομού Ηλείας περί τα 3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v