Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2019

Πώς «ξεχείλισε» το ταμείο της Centric

Πώς «ξεχείλισε» το ταμείο της Centric

Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Centric βρισκόταν λίγο κάτω από τα 4 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια ώρα, η εισηγμένη στις 30 Ιουνίου του 2019:

* Είχε στο ταμείο της 10,645 εκατ. ευρώ με τη μορφή καταθέσεων.

* Διέθετε σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις χαρτοφυλακίου 3,026 εκατ. ευρώ.

* Ηταν εγγεγραμμένα στο πάγιο ενεργητικό της 1,974 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν μακροπρόθεσμα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Απ’ όλα αυτά, προκύπτει ένα «θετικό καθαρό ταμείο» της τάξεως των 11,6 εκατ. ευρώ. Τον Αύγουστο, όμως (μετά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου), η εισηγμένη εισέπραξε επιπλέον 10 εκατ. ευρώ μετρητά από την προπέρσινη εκχώρηση της προηγούμενης βασικής της δραστηριότητας (εκπληρώθηκαν σχετικοί όροι της σύμβασης).

Άρα, το θετικό καθαρό ταμείο ανεβαίνει γύρω στα 21,6 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας διαμορφώνεται στα 23,25 εκατ. ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στα 30,4 εκατ. ευρώ.

Αν τώρα τα υλοποιούμενα επιχειρηματικά σχέδια της εισηγμένης στεφθούν με επιτυχία, η μετοχή θα μπορούσε μεσομακροπρόθεσμα να αφήσει πολύ σημαντικά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v