Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2019

Ο Αναπτυξιακός και οι επενδύσεις του… μεταμεσονυχτίου

Ο Αναπτυξιακός και οι επενδύσεις του… μεταμεσονυχτίου

Μέγας, αν μη τι άλλο, ο στόχος της προσέλκυσης επενδύσεων σε αυτή τη χώρα. Και η «Βίβλος» για τον πολυπόθητο στόχο είναι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα», που ήδη βρίσκεται στη Βουλή.

Εντύπωση ωστόσο αποτελεί ότι εντέλει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει πάσης φύσεως ρυθμίσεις, πολλές εκ των οποίων φαινομενικά άσχετες, όπως για παράδειγμα ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η σπουδή με την οποία έσπευσε η κυβέρνηση να το καταθέσει «μαύρα μεσάνυχτα».

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό «κυοφορούνταν» πριν ακόμα η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, εξαγγέλθηκε ότι θα παρουσιαζόταν μέσα στον Αύγουστο. Διότι οι επενδύσεις δεν μπορούν να περιμένουν.

Ως εδώ καλά. Το πολυνομοσχέδιο ή, για να είμαστε ακριβείς, ένα μόνο μέρος του, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (αφού κάθε μέρα κυβερνητικοί κύκλοι διέρρεαν, τουλάχιστον δύο-τρεις εβδομάδες πριν, ότι θα παρουσιαστεί από στιγμή σε στιγμή) μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ναι, τα μεσάνυχτα. Διότι προφανώς κάποιοι έκριναν ότι την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πρωί, στις 12 του μήνα, ίσως ήταν «πολύ αργά».

Αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου και από την επόμενη ημέρα κυβερνητικοί παράγοντες και λοιποί «αρμόδιοι» διέρρεαν ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή από στιγμή σε στιγμή. Και όλοι ήταν σε επιφυλακή.

Εντέλει κατατέθηκε χθες. Και συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα. Όχι όλο, αλλά λίγες σελίδες της αιτιολογικής έκθεσης έκαναν την εμφάνισή τους στην ιστοσελίδα της Βουλής. Σταδιακά τις πρώτες πρωινές ώρες ακολούθησε το νομοθέτημα...

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά άφησε και αναπάντητο το ερώτημα: γιατί πάλι τα μεσάνυχτα; Ετσι δείχνουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v