Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2019

Ο πονοκέφαλος για την Creta Farms και το Επαγγελματικό Ταμείο Πειραιώς

Ο πονοκέφαλος για την Creta Farms και το Επαγγελματικό Ταμείο Πειραιώς

CRETA FARMS: Θεωρητικώς από χθες οι δυνητικοί μνηστήρες έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν οικονομικά και νομικά στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να συντάξουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Επιμένουμε στο «δικαίωμα» και όχι στη «δυνατότητα», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η οικονομική διεύθυνση και το λογιστήριο της εταιρείας «υπολειτουργούν».

Μπορεί η κατάσταση αυτή να προέρχεται από την επί μήνες σοβούσα κρίση στους κόλπους της Creta Farms, που ούτε ο διορισμένος CRO μπορεί να υπερκεράσει. Σε κάθε περίπτωση, ο προγραμματισμός για κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στις αρχές Νοέμβρη κρίνεται από διάφορες πλευρές ως υπεραισιόδοξος.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Φουντώνει το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών για τη δημιουργία δικών τους Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) και έτσι πέρα από τα «βαριά» ονόματα που είδαμε πρόσφατα (βλέπε ΕΧΑΕ, Interlife και όμιλος Τσάκου) ετοιμάζονται και άλλα κατά τους επόμενους μήνες, μεταξύ των οποίων και -όπως πληροφορούμεθα- η Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει για δύο τουλάχιστον λόγους η περίπτωση του ομίλου Τσάκου.

Πρώτον, γιατί ο γνωστός ναυτιλιακός όμιλος επέλεξε την Ελλάδα προκειμένου να ιδρύσει Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, ενώ είχε και άλλες επιλογές και

δεύτερον, γιατί στο σχετικό ΤΕΑ εντάχθηκαν όχι μόνο οι εργαζόμενοι της Ελλάδας αλλά και τριακόσιοι αλλοδαποί!

Έτσι, είναι ίσως ο μόνος όμιλος που εκτός από συνάλλαγμα στη χώρα, «εισάγει» και ασφαλισμένους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v