Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2019

Σφηνάκια για Profile, Alpha Trust, CNL Capital και Εθνική Ασφαλιστική

Σφηνάκια για Profile, Alpha Trust, CNL Capital και Εθνική Ασφαλιστική

ALPHA TRUST: H Alpha Trust ΑΕΔΑΚ συγκαταλέγεται στις εισηγμένες εταιρείες που παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και περιμένουν το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση έως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Το σημείο αιχμής έγκειται στο πώς τελικά, με βάση το νέο πλαίσιο, ο ιδιωτικός τομέας (ασφαλιστικές εταιρείες, ΑΕΔΑΚ, ΑΕΠΕΥ) θα εμπλακούν στον υποχρεωτικό δεύτερο πυλώνα (διαχείριση κεφαλαίων Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης).

 

PROFILE: Διχογνωμία μεταξύ των παραγόντων της αγοράς για την αποτίμηση της εταιρείας. Άλλοι αναφέρουν την πολύ μεγάλη ποσοστιαία άνοδο που έχει σημειώσει η μετοχή κατά την τελευταία διετία, με τους οπαδούς του «χαρτιού», όμως, να μιλούν για ισχυρό growth της εταιρείας και για εντυπωσιακά P/E με τα οποία διαπραγματεύονται οι ομοειδείς εταιρείες fintech στο εξωτερικό.

Η διοίκηση της Profile αναφέρθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του ΧΑ για κινήσεις με στόχο την εξαγορά δύο ακόμη εταιρειών στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα…

 

CNL CAPITAL: Στην έκδοση και νέου ομολογιακού δανείου προσανατολίζεται η εισηγμένη εταιρεία CNL Capital, προκειμένου να διευρύνει τον όγκο των δραστηριοτήτων της (χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων).

Η υποχώρηση των αποδόσεων σε ανταγωνιστικές επενδύσεις (π.χ. καταθέσεις, έντοκα γραμμάτια δημοσίου, κρατικά ομόλογα) καθιστά ελκυστικότερη τη μετοχή, όταν οι λοιποί παράγοντες διατηρούνται σταθεροί.

 

ΕΤΕ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ξεκινά σήμερα ο δεύτερος διαγωνισμός για την πώληση τουλάχιστον του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η αποστολή των συμβάσεων εμπιστευτικότητας (NDAs) από τις συμβούλους Goldman Sachs και Morgan Stanley σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κρίνονται εξαρχής αξιόπιστοι.

Όπως έχει γράψει η στήλη, θα υπάρξει αξιολόγηση της αξιοπιστίας των ενδιαφερόμενων επενδυτών, πριν ξεκινήσει η φάση υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών. Έτσι, όσοι κριθούν μη αξιόπιστοι, δεν θα έχουν καν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, ενώ αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικό ενδιαφέρον, η τράπεζα θα στραφεί στην εναλλακτική της συνδυασμένης διάθεσης υφιστάμενων και νέων μετοχών (SPO).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v