Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2019

Το τέλος στο deal MIG-Πειραιώς με Farallon-Oak Hill και η χρηματοδότηση

Το τέλος στο deal MIG-Πειραιώς με Farallon-Oak Hill και η χρηματοδότηση

Εντός των επόμενων ημερών η MIG θα πρέπει να ανακοινώσει το τυπικό τέλος της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τις Farallon - Oak Hill.

Η τελική προσφορά των δύο funds ενείχε, όπως πληροφορείται η στήλη, σημαντικά επιδεινωμένους όρους για τους υπόλοιπους πιστωτές (Τράπεζα Πειραιώς) της μητρικής του ομίλου MIG.

Ακούμε συγκεκριμένα ότι τα δύο funds ήθελαν να πάρουν πρώτη προσημείωση επί του συνόλου των μετοχών Vivartia και Attica Group, τις οποίες κατέχει η MIG. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την Πειραιώς καθώς με την παραπάνω πρόταση θα μειωνόταν μεν η έκθεσή της στην εταιρεία συμμετοχών, αλλά ο εναπομείνας δανεισμός της θα ήταν πρακτικά ανεξασφάλιστος. Επιπρόσθετα, λένε οι πληροφορίες της αγοράς, τα μεγάλα επιτόκια που ζητούσαν τα funds επιδεινώνονταν έτι περισσότερο κατά τη μετατροπή του ομολογιακού.

Υ.Γ Η Πειραιώς ετοιμάζεται να παράσχει ενδιάμεση χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ στη MIG, για να αποπληρώσει το δάνειο της Fortress που λήγει στις 23/10. Σωστή κίνηση, προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα ο όμιλος και να μην έχουμε τα φαινόμενα σταδιακής απαξίωσης που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες παραπλήσιες περιπτώσεις, με υπαιτιότητα των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v