Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2019

Ο Θ. Φέσσας, η αγορά ακινήτων και το deal Prelium με Versal

Ο Θ. Φέσσας, η αγορά ακινήτων και το deal Prelium με Versal

BriQ Properties: «Εκτιμώ ότι είναι εποχή για επενδύσεις, λόγω της γενικότερης φιλοεπενδυτικής αύρας που υπάρχει πλέον στην ατμόσφαιρα αλλά και εξαιτίας του χαμηλού κόστους του χρήματος», δήλωσε πρόσφατα ο κ. Θεόδωρος Φέσσας και μεταξύ των κλάδων που εντόπισε ως ενδιαφέροντες ενέταξε και αυτόν των ακινήτων.

Γι’ αυτό άλλωστε και η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ ψήφισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως 50 εκατ., εκ των οποίων οι βασικότεροι μέτοχοί της (κ. Θ. Φέσσας και κα Ε. Κουτσουρέλη) έχουν δεσμευθεί ότι θα βάλουν τα 20 εκατ. ευρώ (πολύ πιθανόν, σημαντικό τμήμα αυτών να προέλθει από την επιστροφή κεφαλαίου που αποφάσισε πρόσφατα η Quest Holdings).

Το όφελος απ’ ό,τι φαίνεται για τη μετοχή της BriQ Properties θα είναι διπλό.

Πρώτον, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης θα αυξηθούν και θα ανέλθουν πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ και έτσι σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση λελογισμένου δανεισμού, θα υπάρξει δυνατότητα απόκτησης ακινήτων αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ύπαρξη θετικών οικονομιών κλίμακας, αλλά και δυνατότητα εκμετάλλευσης ευκαιριών από την πώληση ακινήτων που συνδέονται με «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια (η σχετική διαδικασία αναμένεται να επιταχυνθεί μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο).

Και δεύτερον, από τα 50 εκατ. ευρώ της έκδοσης, οι βασικοί μέτοχοι θα καταβάλουν μόνο τα 20, οπότε σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της ΑΜΚ, το free float της μετοχής θα αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με το τρέχον 21%. Και αυτό, όταν σήμερα δεν υπάρχει άλλη ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ με μεγάλη μετοχική διασπορά.

ΥΓ: Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχουν επαφές με θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, με την όλη διαδικασία να βρίσκεται στο στάδιο του premarketing.

PRELIUM: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ της Prelium και της Versal ΑΕΠΕΥ, με το νέο όνομα της εταιρείας να είναι αυτό της Prelium.

Στη διοίκηση του νέου διευρυμένου σχήματος θα μετέχουν μέλη και των δύο προηγούμενων Ανώνυμων Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v