Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2019

Σφηνάκια για Pasal και προνομιούχες με επιτόκιο… 15%!

Σφηνάκια για Pasal και προνομιούχες με επιτόκιο… 15%!

PASAL DEVELOPMENT: Πληροφορούμεθα ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της Ρasal Development στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Και αυτό γιατί ο νέος βασικός της μέτοχος (η Sterner Stenhus του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη), που θα προκύψει μετά τη δρομολογούμενη ΑΜΚ, θα υποβάλει μεν δημόσια πρόταση πλην όμως δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε delisting της εισηγμένης.

Αντίθετα, θα επιδιώξει πιθανότατα να εντάξει μελλοντικά σ’ αυτήν και άλλα ελληνικά assets που έχει αποκτήσει ή θα αποκτήσει στο μέλλον.

 

ΑΝΕΣ FERRIES: Η ΑΝΕΣ Ferries (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης), που διαθέτει έξι πλοία και δραστηριοποιείται στις γραμμές Σποράδων, Πειραιά-Αίγινας και Ρόδου-Σύμης, προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της με την έκδοση προνομιούχων μετοχών.

Οι προνομιούχες αυτές μετοχές δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου και επιπλέον θα είναι υποχρεωτικά εξαγοράσιμες από την εταιρεία μετά την παρέλευση τριών ετών.

Ειδικότερα, θα εκδοθούν έως 904.548 μετοχές προς 3 ευρώ (έσοδα έκδοσης έως 2,713 εκατ. ευρώ), με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων έως την 31η Οκτωβρίου και διάρκεια της ΑΜΚ έως και την 15η Ιανουαρίου του 2020.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ετήσιο μέρισμα θα ανέρχεται σε 15%, σε μια περίοδο όπου τα διεθνή επιτόκια είναι οριακά ή και αρνητικά.

Το επιτόκιο είναι μεν εντυπωσιακό, ωστόσο οι επενδυτές θα πρέπει -όπως σε κάθε περίπτωση αντίστοιχης έκδοσης- να συνεξετάσουν στοιχεία όπως η πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, οι προοπτικές της και ο κίνδυνος που ενδεχομένως ελλοχεύει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v