Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2019

Η Εθνική Ασφαλιστική και τα «ασημικά» που ανεβάζουν (;) το τίμημα

Η Εθνική Ασφαλιστική και τα «ασημικά» που ανεβάζουν (;) το τίμημα

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στο ένα δισ. ευρώ σκαρφάλωσαν στις 30 Ιουνίου του 2019 τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής και κύκλοι προσκείμενοι στη μητρική τράπεζα δεν κρύβουν την εκτίμησή τους ότι στο τέλος του έτους, το συγκεκριμένο μέγεθος θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο συνδυασμός της ανεβασμένης καθαρής θέσης και των διευρυμένων μεριδίων αγοράς κατά την τελευταία διετία που μεσολάβησε μετά τον προηγούμενο άγονο διαγωνισμό, θα μπορούσε θεωρητικά να ωθήσει το προσφερόμενο τίμημα απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τα πάνω.

Ωστόσο -σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην ασφαλιστική εταιρεία-, πολλά θα πρέπει να κριθούν και με βάση την ποιότητα του αγοραστή. Επιμένουν μάλιστα ότι το τίμημα θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, αν η πώληση μεταφερόταν για το 2021 ή το 2022.

ΥΓ: Η πλευρά της Fairfax-Eurolife πάντως αποφεύγει να σχολιάσει το παραμικρό για την υπόθεση, μη ξεκαθαρίζοντας το αν θα συμμετάσχει ή όχι στην όλη διαδικασία. Πάντως, αν τελικά το πράξει, όπως φημολογείται, φέρεται να είναι ο μόνος προσφοροδότης με μεγάλη εμπειρία στο διεθνές ασφαλιστικό σκηνικό. 

 

ΔΕH: Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P έφτιαξε την… τάση και στη ΔΕΗ, που αναβαθμίστηκε χθες από τον οίκο αξιολόγησης σε Β- από CCC με σταθερό outlook.

Ωστόσο η δημόσια επιχείρηση έχει δρόμο μπροστά της, καθώς όπως επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση, «κατά τη γνώμη μας από μόνη της η ποιότητα των πιστώσεων που κουβαλά η εταιρεία παραμένει αδύναμη, εξαιτίας των αδύναμων θεμελιωδών που εγείρουν αμφιβολίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v