Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2019

Οι κερδισμένοι του νέου φορολογικού και το καμπανάκι στις ασφαλιστικές

Οι κερδισμένοι του νέου φορολογικού και το καμπανάκι στις ασφαλιστικές

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, Alpha Trust Ανδρομέδα και οι εισηγμένες ΑΕΕΑΠ (Prodea, Trastοr, Intercontinental και BriQ Properties) συγκαταλέγονται στις κυρίως ωφελημένες από το προς ψήφιση νέο φορολογικό πλαίσιο.

Κάποιες εξ αυτών -πιθανόν λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας των τίτλων τους- δεν το πολυκατάλαβαν στο ταμπλό του ΧΑ. Πάντως, ενισχύθηκαν Prodea που έχει μπροστά της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και Intercontinental-International.

ΥΓ: Αν δεν άλλαζε το πλαίσιο για τη φορολόγηση των αμοιβαίων κεφαλαίων, πολλοί θα επέλεγαν να… μετακομίσουν προς Λουξεμβούργο μεριά.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Νέο «καμπανάκι» ήχησε χθες στον ασφαλιστικό κλάδο, σχετικά με τα τιμολόγια του κλάδου αυτοκινήτων, καθώς με βάση τα στοιχεία της μελέτης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η σχετική παραγωγή μειώθηκε το πρώτο φετινό οκτάμηνο κατά 3%.

Έλα όμως που κατά το ίδιο χρονικό διάστημα -βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα- ο αριθμός των οχημάτων της χώρας… τραβάει την ανηφόρα, πράγμα που σημαίνει ότι το μέσο τιμολόγιο συνεχίζει και φέτος να μειώνεται! Και έλα επίσης που η ζήτηση για καύσιμα κίνησης (βλέπε π.χ. οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου των Ελληνικών Πετρελαίων) άρχισε να ανεβαίνει από το τρίτο φετινό τρίμηνο, οπότε ανάλογα θα κινηθεί και το ύψος των ζημιών!

Μένει τώρα να δούμε, το αν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ξεκινήσουν να ανεβάζουν τα τιμολόγια, μετά το -40% που έχουν αυτά σημειώσει κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v