Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2019

Εως 50% το discount στο KKR για τα δάνεια της Famar

Εως 50% το discount στο KKR για τα δάνεια της Famar

Στις 15 Νοεμβρίου θα δούμε αν τελικώς η διαπραγμάτευση τραπεζών, KKR και υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών (Delpharm και Elements Capital Partners με την York Capital) καταλήξει και μεταβιβασθούν οι «δύο» Famar.

Ως γνωστόν οι διαγωνισμοί τρέχουν παράλληλα -από τη Lazard για το «γαλλικό πακέτο» (τα τοπικά εργοστάσια, μαζί με εκείνα σε Ολλανδία και Καναδά) και από την EY για το τμήμα της φαρμακοβιομηχανίας που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία -και η ολοκλήρωσή τους δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα.

Το κλειδί στην υπόθεση είναι το πώς θα μοιραστεί η «ζημιά», καθώς η πρόταση της Delpharm δεν φτάνει να ικανοποιήσει τους εμπλεκόμενους και ως εκ τούτου η διελκυστίνδα «σέρνει» το KKR να επωμιστεί δάνεια του «γαλλικού πακέτου» με discount. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, οι ελληνικές πιστώτριες τράπεζες έχουν έκθεση της τάξης των 48 εκατ. ευρώ και αποδέχονται να δώσουν discount που αγγίζει το 50%.

Αν η διαπραγμάτευση ευοδωθεί, το KKR θα εξαγοράσει το εν λόγω πακέτο δανείων, αποπληρώνοντας τις εγχώριες τράπεζες και θα συνάψει στη συνέχεια τη συμφωνία με την Delpharm, απελευθερώνοντας έτσι και το deal για τον «ελληνικό» βραχίονα της φαρμακοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v