Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2019

H MLS, η βουτιά και η αδυναμία εύρεσης πειστικού business plan

H MLS, η βουτιά και η αδυναμία εύρεσης πειστικού business plan

Ας ξεκινήσουμε από τα γεγονότα. Την Παρασκευή 8/11/2019 ανακοινώθηκε επισήμως η παραίτηση του γενικού διευθυντή της MLS Ιωάννη Ζάννα και χθες (κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση που ακολούθησε), η μετοχή υποχώρησε κατά 30% στο ταμπλό του ΧΑ, πέφτοντας χαμηλότερα από το ένα ευρώ, όταν προ εξαμήνου διαπραγματευόταν προς 5,1 ευρώ!

Ανάλογα πτωτικά κινήθηκαν και τα ομόλογα που έχει εκδώσει η εισηγμένη και όπως ήταν φυσικό, οι εξελίξεις αυτές πυροδότησαν ένα νέο κλίμα ανησυχίας γύρω από το μέλλον της εταιρείας.

H στήλη τώρα, επιχειρώντας να καταγράψει τα γεγονότα και την ουσία του θέματος, συνέλεξε τα εξής:

Πρώτον, το «διαζύγιο» της ΜLS και του γενικού της διευθυντή κ. Ιωάννη Ζάννα είχε «κλειδώσει» κάπου μέσα στον Αύγουστο και σε κάθε περίπτωση αρκετά πριν ξεσπάσει η μπόρα γύρω από τη μετοχή και τα ομόλογα της εισηγμένης. Αυτό δεν σημαίνει πως η παραίτηση του κ. Ζάννα δείχνει ανεξάρτητη από τη γενικότερη πορεία της εταιρείας (παρά τους «προσωπικούς λόγους» της χθεσινής επίσημης ανακοίνωσης), ωστόσο δεν ήταν ένα γεγονός που συνέβη την περασμένη Παρασκευή (8/11/2019). Απλά, επισημοποιήθηκε-ανακοινώθηκε τότε. Επίσης, η διοίκηση της ΜLS δήλωσε πως δεν υφίσταται θέμα παραίτησης άλλων διοικητικών στελεχών.

Δεύτερον, η κατάσταση γύρω από τη μετοχή και τα ομόλογα της ΜLS είναι τόσο τεταμένη, ώστε να αρκεί ακόμη και «ένα βότσαλο στη λίμνη» προκειμένου να πυροδοτήσει εκτεταμένες ρευστοποιήσεις από την πλευρά των επενδυτών. Αντίθετα, οι «τολμηροί» αγοραστές είναι περιορισμένοι. Για την πορεία του όλου θέματος άλλωστε, το Euro2day.gr σας είχε ενημερώσει αναλυτικά από τις 2/11/2019 και 

τρίτον, το τεταμένο κλίμα πιθανότατα θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα ο βασικός μέτοχος της ΜLS κ. Γιάννης Καματάκης δεν βγαίνει να καθησυχάσει με πειστικό τρόπο την αγορά, παρουσιάζοντας ένα ρεαλιστικό business plan και μια σειρά ενεργειών που θα «εγγυώνται» την πλήρη ικανοποίηση των ομολογιούχων.

Μέχρι τότε, κανείς δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται όταν βλέπει έντονες διακυμάνσεις στο ταμπλό…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v