Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2019

Το Συμβούλιο Βιομηχανίας και ο... τρόμος του Θ. Φέσσα

Το Συμβούλιο Βιομηχανίας και ο... τρόμος του Θ. Φέσσα

Εύλογο ήταν να μείνει... σύξυλος ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, όταν ζητώντας προ ημερών στο συνέδριο του Συνδέσμου για την 4η βιομηχανική επανάσταση από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στις ανακοινώσεις με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, άκουσε τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου ΒιομηχανίαςΚαι φαίνεται ότι ήταν πολύ αυθόρμητη η αντίδραση του κ. Φέσσα, ο οποίος σχολίασε ότι «έχω αρνητική πείρα από τα εθνικά συμβούλια»...

Στα πολλά χρόνια παρουσίας του στο επιχειρείν και στην προεδρία του ΣΕΒ, προφανώς και ο κ. Φέσσας δεν θέλει και δεν έχει και κάτι ουσιαστικό να θυμάται από τη δραστηριότητα των εθνικών συμβουλίων, είτε αυτά ονομάζονταν «ανταγωνιστικότητας», «επιχειρηματικότητας», «ανάπτυξης», «βιομηχανικής πολιτικής» κ.ο.κ. Κανείς άλλωστε δεν θυμάται αν είχαν εντέλει κάποια δραστηριότητα.

Και δεν ήταν ένα ή δύο, αλλά πολλά αυτά που συστάθηκαν τα τελευταία χρόνια. Πλήθος οι ημερίδες, οι συνεδριάσεις και τα... έξοδα από το δημόσιο χρήμα. Αλλά από έργο, λίγα πράγματα...

Το πλέον πρόσφατο ήταν το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανικής Πολιτικής, που συστήθηκε το 2015 υπό την αρμόδια υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία το πρωί συναντούσε τους εκπροσώπους του ΣΕΒ για τη δήθεν διαμόρφωση μιας κοινής βιομηχανικής πολιτικής και το βράδυ, έβγαζε ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας από τα… αριστερά το ΣΕΒ.

Μάλλον αυτά και ίσως άλλα -που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- ήρθαν στη μνήμη του κ. Φέσσα, όταν άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να αναγγέλλει με στόμφο την ίδρυση ενός ακόμα Εθνικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v