Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2002

Τα παράγωγα , οι ”ειδικοί” και τα ...φαντάσματα

Βγήκαν διάφορα ”τυπάκια” το τελευταίο διάστημα και είπαν- με την ταμπέλα του ”ειδικού” - το κοντό και το μακρύ τους για το θέμα των παραγώγων. Βγήκε και το ίδιο το Χρηματιστήριο να δώσει συνέχεια στο θέμα της συσχέτισης των συναλλαγών μεταξύ της υποκείμενης και της αγοράς πραγώγων, στη Σοφοκλέους και στα ξένα χρηματιστήρια.

Και βγήκαν εν τέλει χθες τα στοιχεία για τον Οκτώβριο στο ΧΠΑ. Εχουμε λοιπόν και...μετράμε:

Τον Οκτώβριο του 2001 υπήρχαν 8151 κωδικοί στο ΧΠΑ. Μετά από 12 μήνες ο αριθμός των κωδικών έφτασε τους... 14.446. Ποιό μήνα άνοιξαν οι περισσότεροι νέοι κωδικοί από ενάρξεως του ΧΠΑ; Τον Οκτώβριο που μόλις πέρασε!!!

Πότε σημειώθηκε νέο ρεκόρ συναλλαγών και αγοραπωλησιών στα συμβόλαια του ΧΠΑ; Τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο μέσος ημερήσιος όγκος αγοραπωλησιών στα συμβόλαια του FTSE-20 κατέγραψε το Σεπτέμβριο αύξηση κατά περίπου 50% σε σχέση με τον Αύγουστο, αλλά και τον Ιούλιο (που ήταν ήδη αυξημένος σε σχέση με προηγούμενους μήνες)!!!

Αντίστοιχα, ο συνολικός όγκος συναλλαγών το Σεπτέμβριο (αλλά και τον Οκτώβριο) είναι κατά 50% υψηλότερος σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 30% σε σχέση με τον Ιούλιο!!!

Για να ξέρουμε τι λέμε και για να μην υποστηρίζουμε ότι όσοι κατακρίνουν την ενίοτε ”περίεργη” υπερδραστηριότητα στα παράγωγα ή τα κενά στη λειτουργία τους (και όχι βεβαίως τα ίδια τα παράγωγα προϊόντα ) βλέπουν...φαντάσματα!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v