Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2002

Tι είπε (και μας...πάγωσε) ο ”Πορτογάλος”

Ακρως ενδιαφέροντα ορισμένα σημεία της χθεσινής ομιλίας του Πορτογάλου τραπεζίτη κ. Silva, ο οποίος αν και τιμώμενο πρόσωπο εκδήλωσης της EFG Eurobank (ένεκα οι κοινές... μπίζνες στα Βαλκάνια), ήταν προφανέστατα μέρος του ευάριθμου κλιμακίου προσωπικοτήτων που επισκέπτεται την Ελλάδα, μαζί με τον πρόεδρο της χώρας.

Το πιο ”κολακευτικό” για εμάς σημείο της ομιλίας, ήταν η αναφορά στον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας, σε σύγκριση με αυτόν της Πορτογαλίας, που δεν ξεπερνά το 1%.

Τα υπόλοιπα δεν ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά, χωρίς βεβαίως να ευθύνεται ο Πορτογάλος τραπεζίτης. Το τραπεζικό μας σύστημα, όπως και η λειτουργία του δημοσίου τομέα, είναι ακόμη πολύ πίσω.

Εκείνοι για παράδειγμα, όπως μας ενημέρωσε, έχουν ήδη ασχοληθεί με το θέμα των ταμείων ασφάλισης του προσωπικού των τραπεζών, ένα θέμα που εδώ είναι ακόμη στα αρχικά στάδια της... συζήτησης!!

Ακρως ενδιαφέρον όμως, και ολίγον... ανατριχιαστικό είναι το ποσό που ”κόστισε” στις πορτογαλικές τράπεζες το θέμα των ταμείων.

Μόλις... έξη (6) δισεκατομμύρια ευρώ, αγαπητοί φίλοι, ένα ποσό κολοσσιαίο, κι όχι μόνον για τα... πορτογαλικά δεδομένα, αν με αντιλαμβάνεστε!!!!

Ενδιαφέρουσα, απο μία άποψη, ήταν όμως και η αναφορά του στα δρώμενα του Πορτογαλικού Χρηματιστηρίου. Κι αυτό γιατί δεν κράτησε περισσότερο από... 20 δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο μιας ομιλίας άνω των 30-40 λεπτών, που είχε και έντονα ”αναδρομικό” χαρακτήρα !!!

Λέτε μετά από κάποιο διάστημα να είναι εξίσου... λακωνικοί και οι Ελληνες τραπεζίτες, για τα τεκταινόμενα στη Σοφοκλέους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v