Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2020

Πώς... επιβιώνει η Creta Farms χωρίς ενδιάμεση χρηματοδότηση;

Πώς... επιβιώνει η Creta Farms χωρίς ενδιάμεση χρηματοδότηση;

Διεξάγεται σήμερα η έκτακτη γ.σ. των μετόχων της Creta Farm, με σκοπό την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου (που θα διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση για να προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις).

Όμως το «έργο» δεν τελειώνει εδώ, καθώς σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση θα τεθεί το θέμα έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου του προτιμητέου επενδυτή, έτσι ώστε κάποτε να φθάσει στην κρίση του αρμόδιου δικαστηρίου (πιθανώς με τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου που θα κάνει το by pass), που θα κρίνει την αίτηση υπαγωγής σε εξυγίανση κατά το άρθρο 106 β ή δ.

Στο μεταξύ δε, οι πιστώτριες τράπεζες και ο επενδυτής δεν προτίθενται να βάλουν σεντ στην εταιρεία, στο πλαίσιο της υπόσχεσης παροχής ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Σύμφωνα και πάλι με ασφαλείς πληροφορίες, η όποια χρηματοδότηση (από τις 4 τράπεζες και την Impala) θα πέσει μόνον όταν υποβληθεί το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ.

Κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς πώς κινείται σήμερα παραγωγικά και εμπορικά η εταιρεία και αν αντέχει ως ότου ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, ωστόσο, χθες, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της ίδιας της εταιρείας μάθαμε ότι αναζητεί τα κονδύλια, ώστε να πληρώσει την Deloitte για τον σχετικό έλεγχο πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης.

Όπερ σημαίνει ότι ο έλεγχος -το πόρισμα του οποίου αν και εφόσον καταδείκνυε κακοδιαχείρηση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιθετικές κινήσεις εκ μέρους των πιστωτών- μάλλον πάει στον κουβά…


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v