Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2020

Ο Μητσοτάκης και οι… μπουλντόζες στο Καστέλλι

Ο Μητσοτάκης και οι… μπουλντόζες στο Καστέλλι

Το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου, που αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του τις επόμενες ημέρες, θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 8 Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται κατά την επίσκεψη στην Κρήτη να προχωρήσει και σε ανακοινώσεις για ένα ακόμα μεγάλο έργο, τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Με βάση τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης ΑΕ Παραχώρησης» με το ελληνικό δημόσιο, από την ημέρα που θα αρχίσει να μετράει επισήμως «το ρολόι», μέσα στον επόμενο μήνα, η ΤΕΡΝΑ (που έχει αναλάβει το έργο των 480 εκατ. ευρώ) έχει πέντε χρόνια για την παράδοσή του.

Η επίσημη εκκίνηση των εργασιών (ήδη εκτελούνται πρόδρομες εργασίες) συνδέεται και με τη σημερινή υπογραφή σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία θα καλύψει τη χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου στο έργο, δηλαδή τα 180 εκατ. ευρώ.

Στη μετοχική σύνθεση της «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης ΑΕ Παραχώρησης» συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ με 32,46%, η ινδική GMR Airports Limited με 21,64% και το Ελληνικό Δημόσιο το 45,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v